Brunello proefnotities


Met de grote Brunello proeverij 1 mei op komst ben ik aan het inlezen en kom ik een proefnotitie tegen van de Wine Spectator van de Brunello van Argiano (Toscane, Italie). 92 punten voor de Brunello di Montalcino 2001 van Argiano. Not bad!

Ik heb speciale herinneringen aan Argiano. In september 2003 stond ik er voor een dichte deur. Kennelijk kan je er alleen heen op afspraak, oof helemaal niet. Doodzonde, want ze hebben een hele mooie ruine van een kasteel. Het ligt naast mijn favoriete Banfi, dat wel helemaal gerestaureerd is en open is voor iedereen. Ik ben toen gelijk naar de lokale wijnproeverij in Montalcino gespurt en een fles Argiano opengetrokken. En het is inderdaad heerlijk!

Lieve investeerders: kijk aub een keer naar deze mooie wijngaard met dito ruine, vast voor een prikkie te koop, en ik beloof dat als je die ruine opknapt, dan kom ik nog een keer langs…

Lees ook:Castello Banfi heeft nu ook een hotel
Lees ook:Leuk verhaal: Pian delle Vigne
Lees ook:Brunello di Montalcino uit Toscane
Lees ook:Proeverij Brunello
Lees ook:Woedende wijnprofs over te vroege Brunello proeverij

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Brunello proefnotities

  1. Pascal

    Als je in de toekomst Montalcino wederom bezoekt Bezoek dan Lisini ( zie mijn blog )Parker is lyrisch hierover ( > 90 punten )

      /   Reply  / 
  2. Hans

    Hi Pascal,

    Nou, toevallig ben ik 3 en 4 juni in Montalcino om mijn geliefde Banfi te bezoeken, maar ik ga nu zeker ook Lisini even opzoeken.

    Thanks, Hans

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>