Woedende wijnprofs over te vroege Brunello proeverij

De macht van de wijnrecensent

 

“Een storm in een theekopje”, zegt Steven Spurrier met betrekking tot de vroege proefsessies van onder andere James Suckling. Zij mochten de  Brunello 2007 al proeven voor de officiële proeverij uit. De derde week van februari.

In een open brief aan de president van het Brunello Consorzium geven een aantal wijncritici en professionals  hun ongezouten  mening over de privileges van kennelijk enkelen onder hun. “Stijlloos!’.

In maart 2011 speelde een gelijknamig voorval, in dat geval ging het om de prestigieuze wijnen uit de  Bordeaux. Ook daar waren bevoorrechte proevers die de gang eerder maakten dan de rest van hun doelgroep.

James Suckling echter voelt zich totaal niet aangesproken en zal in de toekomst op dergelijke preproeverij uitnodigingen in blijven gaan. Volgens hem doet hij dit al ruim 15 jaar en zijn zijn lezers gewend aan het vroegtijdig lezen van zijn proefnotities.

’t Ja, de waarheid ligt in het midden, lijkt mij in dit geval. Echter, persoonlijk ben ik inmiddels wel benieuwd naar deze  ‘besproken’ Brunello’s!

Bron: Decanter

 

Lees ook:Toscaanse wijnproeverij onder leiding van James Suckling
Lees ook:Divino Tuscany, het wijnevenement van James Suckling
Lees ook:James Suckling blog is een aanrader
Lees ook:2002 Brunello slecht jaar
Lees ook:Wijn, kunst en mode # 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>