Leuk verhaal: Pian delle Vigne


Jammer, eigenlijk. Een paar jaar geleden van de Wine Spectator nog lyrisch over de nieuwe wijngaard van Antinori in Montalcino, Toscane, Italie. Maar nu krijgt de Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2001 maar 90 punten

De wijngaard heeft mijn hart gestolen om zijn goede wijn (ik ben een enorme fan van Brunello). En het is ook wel een grappig verhaal, want toen Antinori naar Montalcino wilde uitbreiden heeft hij gewoon puur op de ligging en grondsoort een goed stuk weiland gekocht en daar wijnstokken neergezet. Pian delle Vigne is dus geen kasteel of echte wijngaard, maar gewoon een stuk weiland met een hekje erom.

De naam heeft Antinori van het oude treinstation dat verlaten naast de wijngaard ligt en nog steeds een oud verweerd bord met de naam erop heeft, zie de foto hiernaast. Er waren vroeger wijngaarden in die buurt met deze naam. Het treinstation is niet meer in gebruik, en Antinori heeft een moderne wijnproductie schuur ernaast gezet. Niks romantische eigenlijk.

Lees ook:Brunello proefnotities
Lees ook:Proeverij Brunello
Lees ook:Biondi Santi is een heel aparte wijngaard
Lees ook:Brunello di Montalcino uit Toscane
Lees ook:Paris Hilton Prosecco, bubbels in trubbels…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Leuk verhaal: Pian delle Vigne

  1. Saffredi

    Antinori … ik wordt droevig als ik die super commerciele naam hoor! Op de Tignanello na (en zelfs die is niet de 4e plaats waard in de 2007 WS Top 100) is het allemaal veel te ‘gemaakt’. Zoek je een Brunello die én groots van naam is én groots van kwaliteit? En zeker twee maal zo goed dan die Pi(s)an(g) della Vigne? Wel, dat zijn de Brunello’s van Castello Banfi: Poggio Alle Mura (94 WS)en Poggio All’Oro (96 WS, 8e plaats 2005 WS Top 100) !!!

      /   Reply  / 
  2. yonkly profile

    Are you aware that this blog does not render properly in opera8

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>