Meer wijn uit Italië dan uit Frankrijk

Uit cijfers van de Europese Commissie blijkt dat er in 2010 meer Italiaanse dan Franse wijn is geproduceerd. Hiermee haalt Italië voor het eerst Frankrijk in, als het gaat om de productie van wijn. In totaal werd er in 2010 in Italië ruim 4,96 miljard liter wijn gemaakt, terwijl er in Frankrijk ruim 4,62 miljard liter wijn werd geproduceerd.

Zelfs de export van prosecco heeft die van champagne overtroffen in 2010. In totaal werd er in 2010 ruim 420 miljoen liter prosecco geëxporteed, tegenover ruim 400 miljoen liter champagne. Duitsland en de USA zijn de grootste importeurs van Italiaanse wijnen, gevolgd door Engeland. Ruim 12% van alle wijn uit Italië wordt geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk.

Bron

Lees ook:Verkoop Champagne stijgt met 5%
Lees ook:Wijnimport in Nederland neemt toe
Lees ook:Oogstbericht Duitsland
Lees ook:Bubbelland numero uno: Italië
Lees ook:Export wijn uit Duitsland groeit met 4%

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>