Nieuw in Parijs: winkel met witte wijnen en wijnboeken

In Parijs is in maart een bijzondere wijnwinkel geopend, Chapitre 20: voornamelijk witte wijnen worden er verkocht, naast een enorme selectie boeken over wijn. Chapitre 20 is gevestigd in de Marais, vlak langs de Seine.

Eigenaar Emmanuel Dupuis besloot zijn carrière als ingenieur in te ruilen voor die van wijnhandelaar en boekverkoper. Zijn passie betreft de witte wijnen van Europa, en dus zijn die te verkrijgen in zijn winkel. 85% van het assortiment is wit: wijnen uit de Champagne, Bourgogne, Wachau, Galicië, Pfalz, Tokaj, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er aanwezig. Mousserend, zoet, droog, in totaal meer dan 400 wijnen! “Witte wijn is mijn eigen voorkeur. Ik wil in mijn winkel laten zien wat een diversiteit er in de witte wijnen is, in stijlen en in druivenrassen. Naar mijn mening zijn witte wijnen in traditionele wijnwinkels slecht vertegenwoordigd’, aldus Dupuis.

Een andere passie van Dupuis is boeken. Hij was ooit van plan een boekwinkel te openen, maar zijn passie van wijnen bracht hem op deze combinatie. Hij meer dan 700 titels samen: naslagwerken, technische verhandelingen, stripboeken, tijdschriften, kaarten, toeristische gidsen, alles met het thema wijn! De boeken zijn ook on line te vinden. Deze geweldige wijnwinkel is gevestigd in de Rue Saint Paul 8, 75004 PARIS

Bron

Lees ook:By the Grape staat organisatie Beste WijnWebWinkel af
Lees ook:Webwinkel Grapy.nl opent fysieke wijnshop
Lees ook:Pop-up wijnstore in hartje Utrecht
Lees ook:‘Wijnwinkel van het Jaar 2015′
Lees ook:Prachtige wijnpunt in Heerenveen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw in Parijs: winkel met witte wijnen en wijnboeken

  1. 4rx

    “Witte wijn is mijn eigen voorkeur. Ik wil in mijn winkel laten zien wat een diversiteit er in de witte wijnen is, in stijlen en in druivenrassen. Naar mijn mening zijn witte wijnen in traditionele wijnwinkels slecht vertegenwoordigd’, aldus Dupuis.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>