302 Events geteld over drie dagen ProWein

Dit jaar gaan wij niet naar de ProWein aanstaande zondag. Helaas heeft onze jongste vorig jaar zijn kniebanden gescheurd. Na een stevige gips- en revalidatieperiode was het niet echt verbeterd en nu moet de Benjamin maandag geopereerd worden. Pa en ma dus niet op “wijnreis” naar Deutschland, maar op bezoek in het ziekenhuis.
Natuurlijk wel de ProWein App gedownload en aan bevriende wijnpassionisten gevraagd, verslag uit te brengen over deze belangrijke vakbeurs. Een handige app waarin allerlei beursbezoekgerelateerde  tips staan. Bijvoorbeeld over alle ‘events’ die er zijn, van dag tot dag, van uur tot uur, volledig gedetailleerd weergegeven.

Samen zitten we op de iPad een beetje in de app ‘ te bladeren’  en ons te verlekkeren aan alles waar we niet bij kunnen zijn.

Hoe graag had ik nu bijvoorbeeld niet eens de premium wines uit Saale Unstrut geproefd.  Weinbauverband Saale Unstrut laat een ieder kennismaken met  traditionele en nieuwe grapevarieties. Of de boekpresentatie van Guy Bonnefoit mee willen maken. “Sommelier”  past vast uitstekend in mijn boekenkast en goed  bij de Smaakstijlen waar ik mee werk.  Zo zou ik misschien op zondag mijn dag starten bij Wine Australia’s complementary breakfast with Australinan wines. A perfect way to start the day.

Natuurlijk zou ik ook naar Andreas Larsson gaan, World Sommelier 2007. ‘Flavours – A whole new World @ProWein’.

 

Ik zou alle noviteiten willen proeven, de Arrack uit Sri Lanka bijvoorbeeld.  De ‘Aureum 1865’ whiskey van de Ziegler distillery.

 

En nu terwijl ik dit schrijf lees ik het laatste nieuws van ‘the Trentino Producers’.  Zeventien man sterk komen de Noord-Italianen naar Noord-Duitsland. ‘ t Ja Trentino welcomes you, zeggen ze onder aan hun nieuwsbrief.
‘t Ja.

Hoop er toch veel over mee te krijgen en over te horen. Voor iedereen die gaat, viel Spass, have fun, just taste and enjoy!

Als het kan, stuur me dan wat ProWeinfoto’s of leuke  wijnfilmpjes. Dan kunnen wij achterblijvers deze via het blog bekijken en er hier thuis toch van genieten! Zou echt top zijn.

Lees ook:Wijngebied in 250 woorden: Saale-Unstrut
Lees ook:Asperges met… Weissburgunder uit Saale-Unstrut
Lees ook:PROWEIN BRENGT THE BEAUTIFUL SOUTH NAAR DE MONDIALE WIJNHANDEL
Lees ook:Boek: Wine Travel Guide
Lees ook:De grootste wijnbeurs van Europe is vlakbij

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “302 Events geteld over drie dagen ProWein

 1. Wijnkoperij Van Lieverlee

  Ga voor de eerste keer namens Wijnkoperij Van Lieverlee.
  Ben toch heel erg benieuwd hoe het eruit ziet.

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  Spannend, lijkt me leuk om te horen hoe je het gevondenhebt!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>