Nectarine met honingparfait

“De tijd dat het beeld verandert dat de consument van zoete wijn heeft. Veel mensen zien zoete wijn als een typische dessertdrank. Onterecht, want een zoete wijn combineert bijvoorbeeld heel goed met een milde kaas, paté of de pittige Aziatische keuken. En zet de smaakpapillen op scherp als je hem als appetizer vóór de maaltijd drinkt. Uit onderzoek door Gallo onder consumenten is gebleken dat 52% van de mensen die regelmatig een alcoholische versnapering drinken, witte wijn vaak droog, bitter en zuur vinden.”

Bovenstaand citaat komt uit “Drinks-Slijters Vakblad” . Hier lezen we over een interessante strategie door Gallo uitgewerkt, maar waar onze onvoorspelbare, edoch meestal toch wel natte zomer, onbarmhartig zijn eigen nadrukkelijk stempel op drukt.

NIet geheel passend bij Gallo’s verwachting.

Zoete wijn wordt, zo stelt Gallo, graag gedronken omdat veel mensen volgens Gallo’s onderzoek droge wijn vaak dus droog J, bitter en zuur vinden. Nu vraag ik me af, waar zegt dit nu het meeste over, over het onderzoek, de representativiteit van het onderzoek, de doelgroep misschien of zegt het echt iets over de voorkeuren van de mensen om ons heen.

Gisteren was ik in de Kastanjehof te Lage Vuursche, waar een bijzondere compositie van ‘Nectarine’ geserveerde werd. “Zachte crème en zoet/zuur van Nectarine, honing parfait,
citroentijm en Madeleine’s met beurre noisette”  Werkelijk een prachtig gerechtje, waarin zoete smaken zich verenigen met het fijne zuur van Nectarine. Ook om te zien heel erg mooi. Daar kun je geen droge wijn bij drinken nee, dat wordt dan namelijk echt wel zuur!
Er zijn talloze voorbeelden die hier heel goed bij aansluiten. Iedere muscat zal het goed doen bij dit gerecht. Kies voor Muscat de Beaumes de Venise, dan kies je op veilig, kies je voor  Moscatel de Valencia met een intens aroma en een fruitige neus of ga je voor een Muscat de Rivesaltes of een Muscat de Lunel, het kan allemaal. Maar de beste keuze – in dit geval voor Muscat –  is de Orange Muscat uit Californië. Zoet, maar tegelijkertijd fruitig en verfrissend met bloesemtonen en sinaasappelaroma. Zie hier onder eens hoe het goudgele zoetige sap gebottelde wijn wordt!

Lees ook:Pinot Gris bij de jambalya
Lees ook:Het wordt een frisse zomer met Gallo Summer White
Lees ook:Gallo krijgt nieuw logo
Lees ook:Wijn en beleving
Lees ook:Proef je of een wijn duurder is?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>