Eerste pop-up wijnbar van Nederland geopend in Amsterdam

32 dagen bijzondere wijnen per glas proeven van € 3,50 tot € 350,00

In Amsterdam is vandaag The Pop-Up Wine Bar geopend waar wijnliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een nieuwe hippe plek om wat te drinken en uit te gaan de komende vier weken 41 kwalitatief hoogstaande wijnen en champagnes kan proeven. In een grote tijdelijk leegstaande ruimte aan de Marnixstraat 429 is een wijnhuis neergezet waar alle wijnen per slok, glas en fles op de juiste temperatuur kunnen worden gedronken. Het zijn prachtige wijnen uit de hele wereld waarvan de meesten ook te verkrijgen zijn in de supermarkt. Het interieur van de bar doet denken aan een gezellig woonhuis met een andere (wijn)beleving per ruimte. Daarnaast is er een leuke kaart met kleine gerechten. Deze tijdelijke wijnbar is van woensdag tot en met zondag geopend.

Chateau Petrus per glas!
Via het nieuwe en unieke wijntapsysteem Modular van By the glass kunnen de mooiste wijnen gewoon per slok of per glas geproefd worden. “Door een groot aantal van deze apparaten de combineren kan er op ieder moment een keuze worden gemaakt uit 41 verschillende wijnen en Champagnes” licht Elout Stevens, eigenaar van By the glass toe. Per unit kunnen twee flessen worden ingezet. De komende weken is er een eenmalige unieke collectie te proeven voor iedereen; van professional tot liefhebber. Bijna alle wijnen zijn voor de consument gemakkelijk verkrijgbaar. Dat geldt misschien niet voor de kostbare Chateau Petrus uit 1992 die ook per glas te bestellen is.

Wijnhuis concept
De Pop-up Wine Bar is een wijnbar concept dat overal gevoerd kan worden en als eerste opent in Amsterdam. Elvira Wilthagen, een van de initiatiefnemers licht toe: ‘Een wijnbar trekt alle soorten wijnliefhebbers aan, aangevuld met mensen die gevoelig zijn voor hypes en altijd op zoek zijn naar nieuwe en bijzondere ervaringen in een stad’. Het wijnhuis interieur van Frank ter Horst geeft het gevoel thuis te zijn, je komt binnen in de gang en daarna ga je zitten waar je je lekker voelt: in de woonkamer, in de woonkeuken of in de badkamer. Voor de rokers is er een hele speciale belevenis, voor 1x mag er gerookt worden in bed, de rookruimte is in de slaapkamer boven.

Op het verkeerde been
Uniek is de aankleding en het gevoel van de ruimte, gecombineerd met de kwalitatief hoogstaande wijnen en kennis van de medewerkers. Door te appelleren aan een omgeving die aan de ene kant bevreemdend is omdat het een tijdelijke wat rauwe locatie is, maar waar je ook lekker ontspannen kunt genieten, worden mensen aangetrokken. Robert Braam, eigenaar van wijnbar Bubbles & Wines Amsterdam voegt toe: ‘Kwaliteit van service en wijnen is voor ons een vanzelfsprekend uitgangspunt waar de gasten en de partners op kunnen vertrouwen. Dat geldt trouwens ook voor de kleine gerechten en hapjes die op de kaart staan’. Martijn van der Krogt, operationeel verantwoordelijk, benadrukt “De ruimte wordt opengesteld voor publiek maar is ook te gebruiken voor besloten proeverijen en feesten. Uitgangspunt blijft dat het een publiek toegankelijke plaats is en geen evenementenlocatie”.

Pop-Up trend
De wijnliefhebber moet er snel bij zijn, want de wijnbar is ook zo weer vertrokken. The Pop-Up Wine Bar speelt daarmee in op de internationale pop-up trends. In alle grote steden zie je grote en kleine merken tijdelijke winkels openen, chefs koken op hele bijzondere plekken enzovoorts. Andere plaatsen hebben nu al belangstelling getoond voor de wijnbar.

Over The Pop-Up WineBar
De wijnbar is een initiatief van Bubbles & Wines Amsterdam, East Village Concepts, Just out of the Box en By the glass. Vier bedrijven van zelfstandige ondernemers die marktgericht ondernemen en snel inspelen op kansen. Binnen een periode van zes weken is het hele concept, de inrichting en de invulling gerealiseerd met behulp van vele enthousiaste sponsoren en wijnleveranciers. Geheel in lijn met het pop-up idee: tijdelijkheid en snel kunnen handelen. De wijnbar in Amsterdam is open van woensdag tot en met zaterdag van 17.00 uur tot 24.00 uur en op zondag van 14.00 uur tot 21.00 uur. De rest van de week inclusief alle middagen is de wijnbar te gebruiken voor speciale evenementen, proeverijen en presentaties. Voor meer informatie zie www.thepopupwinebar.com, Facebook of Linkedin. Het adres is Marnixstraat 429, 1017 PT Amsterdam.

[Persbericht]

Lees ook:Het jaarlijkse KWI evenement
Lees ook:Hilversum krijgt wijnbar
Lees ook:Nieuwe wijnbar in Amsterdam
Lees ook:De Rotterdamse Museumnacht heeft als thema ‘Smaak’
Lees ook:Amsterdam Fashion Week ’13 kiest Scavi & Ray

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>