De Romeinen noemden het posca, en het bestond uit azijn of zure wijn gemengd met water en kruiden. Het was hét drankje voor de Romeinse legioenen. Je zou het zelf kunnen maken door anderhalve kop (milde, goede) azijn te mengen met een halve kop honing, een eetlepel geplette korianderzaadjes en vier koppen water.
Kook alles even op in een steelpan om de honing goed op te lossen, laat afkoelen en zeef de korianderzaadjes eruit.
Of koop in Amerika een fles Pok Pok Som, een nieuwe trend ontstaan in Portland, Oregon. Daar schonk Thais restaurant Pok Pok al enige tijd azijn als drankje bij het eten, een gebruik dat in Zuidoost Azië veel vaker voorkomt. Nu is de eigenaar ook gestart met de verkoop van kant-en-klare drinkazijn, via een online shop. De drinkbare azijnen zijn verkrijgbaar in vier smaken: appel, honing, tamarinde en granaatappel.
Lees meer hier, met dank aan Zestz
Lees ook:Alles over azijn
Lees ook:VS – Nieuwe AVA binnen Willamette Valley
Lees ook:Vin Santo met Pasen
Lees ook:Vice: mix icewine met wodka!
Lees ook:Geheimtip Steiermark 2: Genussregal en Vinofaktur