Vice: mix icewine met wodka!

Al eens van Vice gehoord? Als in een nieuw drankje? Ik niet, maar ik kwam het al surfend tegen: Canadese icewine klant-en-klaar gemixed met wodka. Het drankje wordt sinds 2010 verkocht via de makers, Vineland Estates Winery, gelegen in de buurt van de Niagara watervallen.

IJswijn is zeer zoete wijn die gemaakt wordt van bevroren druiven die lang, soms wel tot in januari, aan de stok zijn blijven hangen. Bij het persen is een deel van het sap in de druif bevroren, waardoor de concentratie suikers van het sap dat wel vrij komt, enorm hoog is.

Volgens de makers combineert het drankje prima bij het eten: mooie kazen, vis of Aziatisch eten. Daarnaast kan het als aperitief of digestief gedronken worden.

Vice wordt alleen verkocht in Canada en de VS, in de horeca, zo te lezen. Wie het al eens op heeft, of het in Europa heeft gezien: vertel!

Lees ook:Eiswein en Tarte Tatin
Lees ook:Rode druiven geoogst bij Wijngaard De Wageningse Berg
Lees ook:Zeven kleine dwergen in yuppenland
Lees ook:6000 Zinfandel fans
Lees ook:De consumentenbond heeft bloed aan haar handen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>