PERSBERICHT

24 september: Horeca debatteert over huiswijn tijdens Gastvrij Rotterdam
Open discussie en proeverij over wijnen, gastblijheid en rendement

Amsterdam, 18 september 2013 – Huiswijn in de horeca… Niemand weet precies hoeveel miljoenen flessen er jaarlijks als “huiswijn” worden verkocht in de Nederlandse cafés en restaurants. Toch is er opvallend weinig aandacht voor dit thema. De meeste professionele proeverijen gaan over  speciale en duurdere wijnen. Op dinsdag 24 september vindt er op het Inspiratieplein het eerste Nederlandse Huiswijn debat met proeverij van Pays d’Oc IGP wijnen plaats; hier wordt samen met het publiek toegewerkt naar “Acht praktische tips voor meer gastblijheid en rendement”.
 
Panel
Het panel bestaat uit een wijnconnaiseur, trendwatcher, wijnhandelaar en succesvolle Rotterdamse horeca ondernemer. Aan deze tafel zullen onder andere plaatsnemen Jan van Lissum (thewinesite.nl) Hans van de Meeberg (Special Bite), Christiaan Hintzen (Oud Reuchlin & Boelen) en Ron van Beek, (restaurant Antichic en Cappucino in Rotterdam). Deze specialisten met allen hun eigen achtergrond  en visie zullen samen met het publiek toewerken naar een aantal concrete verbeterpunten om de beste betaalbare wijn te behandelen en serveren.
 
Aanvang drie uur
Dit open wijndebat tussen de panelleden en het publiek begint om drie uur en duurt ongeveer een uur. Tijdens en na het debat is er een interessant assortiment aan betaalbare kwaliteitswijnen te proeven die worden aangeboden door wijnregio Pays d’Oc IGP. Dit debat is interessant voor elke horecaondernemer die zijn wijnkaart en gast serieus neemt. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven, 20.000 wijnmakers en 230 coöperaties. In  2011 werden in Nederland meer dan 35 miljoen flessen verkocht onder dit label. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 24% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden in 2011. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.

Aanmelden voor dit evenement inclusief proeverij: http://paysdocigp-eac2.eventbrite.nl/

Lees ook:Acht praktische tips voor een goede huiswijn
Lees ook:Pays d’Oc IGP lanceert samen de Harbour Club ‘The Ultimate Rosé Experience’
Lees ook:Wereldprimeur: eerste mousserende wijnen voor Pays d’Oc IGP
Lees ook:Frankrijk – Vin de Pays de France?
Lees ook:Win een wijn uit de Languedoc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>