Win een wijn uit de Languedoc

Het is weer tijd voor een nieuwe Like actie! Na onze hernieuwde kennismaking met de wijnen van de Languedoc verloten Smaak van Wijn volgende week vrijdag onder alle volgers van het Wijncoachingfacebook en/of het Smaak van Wijn WIJNMagazine een rode wijn van les Terrasses de Gabrielle uit Languedoc. Zin in zonnig rood? Doe mee en geniet van de zon uit het zuiden in gevangen in een glas fruitige wijn!

Languedoc is een opkomende streek, na jaren een wat duister imago gehad te hebben! Nu straalt het vrolijkheid en leven uit! De wijnen zijn naar een veel beter niveau gebracht en men werkt samen om het blazoen verder op te poetsen! Een bijzondere streek met veel kastelen, ruînes, oude historische stadjes en ook natuurlijke heerlijke stranden. Je bent er zo, vlieg op Marseille, op Carcassonne of op Montpellier en start je trip door de Languedoc! Dwars door de districten Gard – Herault – Aude – Pyrenées Orientales! Dat wordt een feestje. Wil je meer informatie of tips? Mail het wijncoachingbureau gerust!
De wijnfeiten nu in één oogopslag:

90.000 ha wijngaard
1 op de 3 ha produceert Pays d’Oc IGP
1 op de 10 ha in heel Frankrijk produceert Pays d’Oc IGP wijn
Nr 1 van de 75 IGP wijnen in Frankrijk
66% van de IGP wijnen in Frankrijk zijn Pays d’Oc
92% of French grape varietal wines are Pays d’Oc IGP
Nr 1 in volume mbt de export van Franse wijn
Nr 5 op de lijst van Varietal Wines exporters in de wereld.
170 landen ontvingen Pays d’Oc in 2012

Lees ook:Wereldprimeur: eerste mousserende wijnen voor Pays d’Oc IGP
Lees ook:Pays d’Oc IGP lanceert samen de Harbour Club ‘The Ultimate Rosé Experience’
Lees ook:
Lees ook:Wijnwinnaars in Zuid-Frankrijks Pays d’Oc
Lees ook:Acht praktische tips voor een goede huiswijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>