Ben ik een 50plussende paardenvlees-eter?

50plus

Met verbazing lees ik over de enorme stijging van de 50Plus partij. Ruim een kwart van de senioren zou op deze partij stemmen, als er nu verkiezingen worden gehouden! Somberheid troef over de toekomst.
Mijn verbazing geldt niet de stijging, niet de inkomensdaling en  niet het feit dat de ouderen zomaar de tweede partij van Nederland kunnen worden! Welnee, mijn verwondering is van een geheel andere betekenis!

Plotseling, als de meteorietinslag in Rusland van vanochtend, realiseer ik me: “Het gaat over mij en over luttele maanden ook over ME”! Wij, wijngenietend, iPadgebruikend hip stel met drie kinderen en een familie-Whatsapp: wij zijn die ouderen! Ik kan het me niet voorstellen. Het was toch gisteren, dat onze ouders 50+ werden….?

Paardenvlees
En nu blijken we on top of that ook nog eens paardenvlees te eten! Net als Harald Hamersma gisteren op twitter breek ik mijn hoofd over de vraag wat we daar voor wijn bij moeten drinken . Cheval Blanc opperde ik . Of misschien Chateau Brangelina! Cuvée Jolie Pitt die vanaf volgende maand in de Franse wijnwinkel zal liggen. Past vast beter bij mijn leger wordende 50Plus beurs. Sinds het acteurspaar Jolie -Pitt de eigenaars van Chateau Miraval in Zuid-Frankrijk  zijn geworden, verblijven ze vaak tussen de wijnstokken rond het kasteel. Het landgoed telt zo’n slordige 500 ha aan wijngaard en vanaf volgende maand zijn de eerste flessen te koop.
Zouden de rode  matchen met het wat blauwachtige paardenvlees dat malser is dan het rundvlees dat wij denken te eten?

Horeca
Maar zo zegt het AD in de krant van vandaag: “ Restauranthouders hebben veel fantasie. Een biefstuk bestellen en dan paardenvlees voorgeschoteld krijgen, het is niet het enige voorbeeld hoe in de horeca creatief wordt omgesprongen met de verwachtingen van de klant.” Om dit vervolgens met spraakmakende voorbeelden te onderstrepen. Och, och en het is al zo’n moeilijke ‘tak van sport’ die horeca.
De superjonge Chef Flynn McGarry die er met iPhone en al echt uit ziet als een kind van zijn generatie werkt vast niet met paardenvlees. Een 14jarig culinair wonderkind dat slechts ‘loves to cook’! Kijk mee hoe hij het doet! En geniet van de dag! Voordat je het weet, ben je ook 50

Lees ook:De laatste les Food&Wine kent een ‘wijnig’ vervolg
Lees ook:Swingend Kopenhagen
Lees ook:Get it over with!
Lees ook:Rene van Heusden gesnapt
Lees ook:Argentijnse wijnbouw door de ogen van een kenner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>