Wijnproeverijen en dergelijke…

Utrecht doet het in het Italiaans
Op 24 oktober start Josje Van Oostrom daar met een nieuwe cursus over Italiaanse wijnen:

“Wijnliefhebber? Je drinkt graag een lekker/goed glas en je hebt je misschien ook al wel eens verdiept in wijn. Maar de Italiaanse wijnwereld is een bijzondere en niet de meest overzichtelijke daar er meer dan 350 inheemse druivensoorten bekend zijn die elders niet voorkomen. Zo dacht je misschien dat Pecorino de naam van een heerlijke schapenkaas was, maar wist je dat het ook de naam van een gelijknamige druif is uit de regio’s Marche en Abruzzi? Wij willen je graag kennis laten maken met de belangrijkste en verrassendste druiven/en wijnen uit la Bella Italia en je daarbij handvaten aanreiken zodat de keuze voortaan wat makkelijker wordt. Uiteraard proef en leer je veel tijdens deze vijf avonden!”

Prijs : €175,-

Je proeft 8-10 wijnen per avond (in de praktijk zit dat aantal altijd ad bovenkant en soms er boven)

Aantal deelnemers: min. 12 – max 16

tijd: van 19.45 tot 22.15 uur

Aanmelden in eerste instantie via LI, nadere details via mail ivm betaling e.d. www.profondoreizen.nl

 

In het Gooi: Wijnproeverij of wijntheater!

Zaterdag 6 oktober weer een (h)eerlijke middag ‘wijnbluffen’ tijdens de wijnproeverij “bluf je eigen wijnweg” van het Wijncoachingbureau voor Food&Wine te Soest. Overigens ook op locatie elders in het land mogelijk…. Zin in een gezellige wijnproeverij zonder bla bla, zonder poespas? Dan is dit een aanrader! Lekker, onder het genot van een slok goede wijn, praten over wijn! Ins and outs van de wijnproefkunde!  Al jaar en dag succes verzekerd bij het Wijncoachingbureau in Soest. Aanmelden  voor de wijnproeverij via het inschrijfformulier of nog sneller via [email protected]

 

France meets Italy!

In Amsterdam bundelen de wijnmannen de krachten en ballen zich samen tot de grote Sprezzatura & Bolomey Najaarsproeverij 2012. Sprezzatura en Bolomey Wijnimport nodigen u uit voor hun grote overzichtsproeverij op 4 november in Restaurant As te Amsterdam. Daarnaast zullen twaalf producenten uit Italië en Frankrijk acte de présence geven! Zondag 4 november, particulieren, doorlopende proeverij van 11.00 tot 14.00 uur, en van 15.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

U bent verzekerd van deelname na bevestiging van uw inschrijving.

Inschrijven voor de wijnproeverij kan bij Sprezzatura.

Locatie: Restaurant As, Prinses Irenestraat 19 in Amsterdam.

 

Kleurrijk Kiezen bij BuyYourWine

In Soest houdt BuyYourWine de jaarlijkse Najaarsproeverij. Op zondag 21 oktober. Dit keer is het thema “kleurrijk kiezen”. Van 14.00 uur tot 18.00 uur kunt u een keur van wijnen, hapjes en frivoliteiten aan u voorbij laten trekken op de Koningsweg in Soest.
“Komt u ook netwerken, wijnen proeven en modieus kleurrijk, cultureel en culinair vermaak verbinden bij BuyYourWine?

Graag aanmelden per email: [email protected].”
Koningsweg 2-18 in Soest

Lees ook:Wijn.bloggids van 10 tot 17 december
Lees ook:Wijn.bloggids van 26 november tot 3 december 2012
Lees ook:Wijn.bloggids van 26 november tot 3 december 2012
Lees ook:Verkerk-Wijnimport verdwijnt waar Sprezzatura Enoteca Italiana verschijnt
Lees ook:Spraakmakende wijn in Soest

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Wijnproeverijen en dergelijke…

 1. john Bindels

  Dag Marja,
  ‘Utrecht doet het in het Italiaans’:

  HandVATEN, druivenSOORTEN, ABRUZI?
  Ben je daar nog?

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  Ha John, eens! Het deel tussen de aanhalingstekens is niet mijn tekst, maar de wervingstekst van de cursusgeefster.

    /   Reply  / 
 3. Laura

  Hoi Marja,
  Is er ook een datum bekend voor de Najaarsproeverij van BuyYourWine?
  Op hun site is het niet te vinden…

    /   Reply  / 
 4. Marja van Beek Auteur

  Yes, dat is zondag 21 oktober 2012

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>