10 t/m 16 september: Chianti Classico Week

Doet uw restaurant ook mee aan de Chianti Classico Week?

Ook uw restaurant heeft een bijzondere kans om in september in de spotlights te staan.  Mede namens het Consorzio del Vino Chianti Classico nodigt The Wine & Food Association uw restaurant uit om deel te nemen aan de, voor u kosteloze, promotieweek gewijd aan het beste wat de Chianti Classico-streek te bieden heeft.

U ontvangt gratis  8 wijnen van 7 à 8 producenten (8 flessen per wijn), elk met hun eigen stijl, die u als restaurateur  deze periode dient te schenken per glas. Ideaal voor gebruik in uw wijnarrangement dus. Zeker omdat veel wijnen uit Chianti Classico gastronomisch zijn, en uitstekend passen bij de seizoensproducten van de maand september. De opbrengst van de verkoop van deze wijnen is geheel voor de restaurateur.

Wij zoeken 15 restaurants, verspreid over het hele land, die met deze unieke actie mee willen doen. Zo kunnen uw gasten nader kennismaken met de kwaliteit en inzetbaarheid van Chianti Classico wijnen. Een verslag wordt gepubliceerd in Proefschift en de winnaar van de te houden Chianti Classico Wijn-Spijscompetitie wordt eervol vermeld in de GaultMillau gids 2013.

Het enige wat het restaurant  hoeft te doen is:

- Zich aanmelden voor deelname aan de Chianti Classico week van 10 t/m 16 september 2012
- Uit de aanmeldingen worden 15 restaurants geselecteerd die Chianti Classico-wijnen krijgen toegestuurd. Is uw restaurant geselecteerd, dan dient u de ontvangen wijnen gedurende de Chianti Classico Week per glas aan te bieden.

Daarnaast heeft ieder deelnemend restaurant de mogelijkheid om mee te doen met de Chianti Classico wijn-spijscompetitie door deze week uw gasten een wijn-spijscombinatie aan te bieden met 1 van de toegezonden Chianti Classico-wijnen. Hiermee kunt u tijdens de Fine Food Professional in Amsterdam op 8 oktober 2012 in de prijzen vallen.

Overige informatie

- Uw restaurant dient minimaal 13 punten GaultMillau te hebben
- Uitgangspunt van de Chianti Classico week is om 15 restaurants te vinden met een zo groot mogelijke spreiding van niveau, keukenstijl en regio.
- Deelnemende restaurants ontvangen als vrijblijvende informatie de geadviseerde in- en verkoopprijzen van de toegezonden wijnen.
- U kunt zich aanmelden via [email protected]

Lees ook:Klassieke Chianti Classico
Lees ook:Brunello di Montalcino uit Toscane
Lees ook:Zo lekker Italiaans
Lees ook:Boerengat weer favoriet tijdens Restaurant Week
Lees ook:Tweede editie Rieslingweek – 1 tot 17 juni 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>