Tweede editie Rieslingweek – 1 tot 17 juni 2012

Na het succes van vorig jaar, toen 75 restaurants deelnamen, zal ook dit jaar weer een  Rieslingweek plaatsvinden. RieslingWeek 2012 is bovendien uitgesmeerd over twee weken, en zal plaatsvinden van 1 tot 17 juni.


Wijnen van het druivenras riesling, de koning van de witte druivensoorten, zijn gastronomisch breed inzetbaar. Ze passen bij een groot scala van gerechten. Om dit de Nederlandse consument te laten ontdekken, organiseert het Duits Wijninstituut in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn dit voorjaar voor de tweede keer de RieslingWeek.

Van 1 tot 17 juni 2012 bieden de deelnemende restaurants ten minste drie Duitse Rieslings aan, waarvan er minstens één droog smaakt. Tevens biedt elk participerend restaurant zijn gasten een gerecht of menu aan dat wordt afgestemd op Duitse Riesling(s).
Aan het gerecht of menu kan een speciale actie worden gekoppeld, bijvoorbeeld Duitse Riesling(s) voor een speciale prijs. De keus is aan de restaurants.

Deelnemende wijnhandelaren bieden de deelnemende restaurants een korting aan van 20% op hun Duits wijnassortiment en voeren speciale acties door tijdens deze periode in hun wijnwinkel.

Doel van de campagne is:
* De consument Duitse Riesling te laten ontdekken.
* De consument stimuleren om de deelnemende restaurants en wijnhandelaren in die week te bezoeken.
* De omzet van de restaurateur en wijnhandelaar te bevorderen via de verkoop van Duitse Rieslings.
* Restaurateurs die nog geen Duitse Riesling op hun wijnkaart hebben, motiveren om aan deze RieslingWeek deel te nemen en Duitse wijn in hun assortiment op te nemen.

Meer informatie over de actie en over aanmelding tref je hier aan.  

[Persbericht]

Lees ook:Rieslingweek in Nederland
Lees ook:Duitse wijnen proeven?
Lees ook:Glazenactie bij Plus
Lees ook:Even voorstellen: Riesling
Lees ook:Vergeet de non en de zwarte kat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>