Boerengat weer favoriet tijdens Restaurant Week

PERSBERICHT – September 2013        

Bar Restaurant Boerengat in Rotterdam ontving tijdens de afgelopen DiningCity Restaurant Week een hoge waardering van de gasten. Van 23 augustus t/m 4 september 2013 genoten gasten van een culinair 3-gangen diner met gemarineerde eendenborst, op de huid gebakken zeebaars en Hareford rund. Het restaurant eindigde op de tweede plaats met een 8,8 boven De Engel, In den Rustwat en Las Palmas. Eigenaar Remko Koens is wederom tevreden met de hoge waardering en het behaalde resultaat: “Het is iedere Restaurant Week weer een uitdaging een mooi menu samen te stellen en de gasten de verrassen. Dat wij dan zoveel lovende reacties hebben mogen ontvangen maakt ons trots”. Voor iedereen die nogmaals wil genieten van het menu serveert Boerengat hun winnende 3-gangenmenu tijdens de Extra Restaurant Week van 16 t/m 29 september 2013. Reserveren kan vanaf dinsdag 10 september om 10.00 uur via de website van de Restaurant Week.

Hoog niveau met lage drempel

Bar Restaurant Boerengat aan de Oostzeedijk is misschien wel het oudste café van Rotterdam. Het Boerengat is een zeer geliefde en drukbezochte zaak die bekend staat om haar topkwaliteit en lage drempel. In het cafégedeelte is bewust de oude stijl gehanteerd; een gezellig, mooi bruin café met kroonluchters en een goede bar. Achter in de zaak is links een doorgang naar het restaurant. Dit is een smalle, intieme en lichte ruimte met zevenentwintig zitplaatsen. Een geheel andere sfeer dan in het café. Het is chique,  maar ongedwongen; klassiek wit, intiem, waar de tafels met linnen zijn opgedekt. Het contrast tussen café- en eetgedeelte is verrassend. Eigenaar Remko Koens vertelt: “Wij willen dat onze gasten hier op niveau kunnen eten en genieten, en het pand ontspannen verlaten. Niet met dat opgeprikte gevoel dat je vaak hebt in de betere restaurants.” Chef koks Emiel Pleijsier en Arty Cairo bereiden de meest heerlijke gerechten met kreeft, eendenborst en zeebaars in de keuken. Met mooi weer genieten gasten van het grote terras, dat aan zowel de restaurant- als cafézijde ligt in hartje Kralingen

Overige informatie

Locatie:                      Bar Restaurant Boerengat

Meer informatie over de extra Restaurant Week:

Van 16 t/m 29 september serveren de tien beste restaurants van iedere regio nogmaals hun winnende 3-gangendiner voor maar € 27,50 en een 3-gangen lunch voor slechts € 22,50.  Reserveren voor de extra Restaurant Week kan vanaf dinsdag 10 september 10.00 uur via www.restaurantweek.nl.

 

Lees ook:Restaurant Boerengat voor Amarone in restaurantweek
Lees ook:10 t/m 16 september: Chianti Classico Week
Lees ook:Zuid-Afrika komt naar Lage Vuursche
Lees ook:Rieslingweek in Nederland
Lees ook:De Restaurantweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>