Biologische wijnmaker Roberto di Filippo doet Nederland aan

“Wij zijn een restaurant met een mediterraans getinte kaart”, vertelt Ingrid Verheijen, eigenares van Vitellius. “Dat is vanaf het begin de insteek geweest. Peter en ik zijn allebei liefhebber van de mediterraanse keuken. Wij maken bij de samenstelling en bereiding van de menu´s bewust gebruik van verse streekproducten. Zo gebruiken wij onder andere paling van Passie voor Vis en paprika´s van kwekerij Hermans-Walters. Beide bedrijven komen uit Sevenum en hebben duurzaam produceren hoog in het vaandel staan. Dat spreekt ons enorm aan.

 

Dit is een klein citaat uit de blogpost van ‘Hallo Horst aan de Maas‘ die het bezoek van de biowijnboer  Roberto Di Filippo aan Vitellius beschrijven. Roberto di Filippo is in Italië uitgeroepen tot biologische wijnproducent van het jaar 2012. De familie Di Filippo runt het wijngoed sinds 1971. Het is gevestigd in de Colli Martani in Umbria en beschikt over 24 hectare wijngaarden, waarvan een gedeelte binnen de DOCG-regio Sagrantino di Montefalco en een gedeelte in de DOC-regio Colli Martani. Roberto di Filippo is een reizend man, begin maart deed hij nog  een masterclass biologische wijnen in Assen.

Lees het artikel op uw gemak hier.

 

Lees ook:Beste witte wijn van Limburg is bio
Lees ook:Stage bij de wijnboer
Lees ook:Poderi dei Colli
Lees ook:Belgische wijnen
Lees ook:Chinese wijn bij Belgische super

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Biologische wijnmaker Roberto di Filippo doet Nederland aan

  1. Marja van Beek Auteur

    Dag Daniel, als je graag wilt dat ik over jouw proeverijen ook eens blog, stuur me dan gerust een uitnodiging! Dan kan ik zelf ook beoordelen hoe lekker jouw wijnen zijn. Gisteren, bij BuyYourWine op de proeverij werden er andere prachtige Italiaanse wijnen geschonken, van kleine bijzondere wijnboeren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>