Belgische wijnen

Onze zuiderburen maken ook wijnen, en hebben daar ook een informatieve website voor ingericht, opgericht door Jonas en Jens de Maere.  De Nieuwsbrief van deze website voor mei is de moeite van het bestuderen waard, en biedt leuke aanbiedingen.

Als voorjaarsactie wordt een pakket van van Belgische wijnen voor 69 euro gelanceerd, met boeiende wijnen van onder andere:

Domaine du Ry d’Argent
Een nieuw domein van 5 ha.  met Jean-François Baele als jonge wijnmaker, gelegen op een boogscheut van Namen. Op het domein staan resistente druivenrassen omdat deze minder vatbaar zijn voor ziekten. Dit resulteert in frisse wijnen gemaakt in een vernieuwende stijl. Daarnaast is de rode wijn van Domaine du Ry d’Argent verkozen tot tweede Beste Belgische wijn!

Hagelander
Dit domein is een pionier en mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische wijnbouw sinds 1973. Het was één van de eerste wijndomeinen in België, de laatste jaren was het stil op het domein. Maar sinds 2009 waait er opnieuw een frisse wind! Vernieuwingen en investeringen hebben ervoor gezorgd dat de wijnen van Hagelander beter zijn dan ooit te voren. Bewijs? Hagelander Merlot/Dornfelder 2007!

Wijngoed Monteberg
Wijngoed Monteberg is gelegen in het Heuvelland en bestaat uit 5 ha. De familie Six, sinds midden jaren ’90 pionier in West-Vlaanderen, zorgt voor toegankelijke wijnen met een constante productie. Twee interessante wijnen: Kerner en Pinot Gris.

Wijnpakket Nieuwe en Gevestigde waarden
Dit pakket is een mix van de nieuwe en reeds beproefde wijnen in het assortiment: één rode, één rosé, drie witte en een mousserende wijn.

Hagelander – Merlot/Dornfelder 2007 – Rood
Domaine du Ry d’Argent – Dornfelder 2009 – Rosé
Wijngoed Monteberg – Kerner 2009 – Wit
Pietershof – Pinot Blanc 2009 – Wit
Genoels-Elderen Blauw – Chardonnay 2009 – Wit
Chardonnay Meerdael – Schuimwijn

Lees ook:Officiele keuring van Nederlandse wijnen
Lees ook:Deutsche Bahn serveert Duitse wijnen
Lees ook:Winkel met Belgische wijnen geopend
Lees ook:Bon Baron levert beste rode wijn van België
Lees ook:Meer duitse wijn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Belgische wijnen

 1. Geurt van Rennes

  L.S.
  Ter informatie wil ik u graag op het BeNeVit Symposium attenderen. Gelieve mij uw email te bezorgen voor de toezending van de uitnodiging.
  Met vriendelijke groet,

    /   Reply  / 
 2. Mariella Beukers Auteur

  Geurt, mijn emailadres vind je bij de contactgegevens!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>