Chinese wijn bij Belgische super

Voor € 5,99 kun je bij de Belgische supermarktketen Delhaize sinds kort een Chinese wijn kopen, de Changyu Cabernet Gernischt 2010.

China, de zesde grootste wijnproducent ter wereld, heeft de afgelopen jaren een spectaculaire groei gekend in zijn wijnproductie. Producent Changyu onderscheidt zich van de andere wijnen door de uitstekende kwaliteit van de Cabernet Gernischt 2010. De wijn is gemaakt in samenwerking met Oostenrijkse wijnmakers.

Het druivenras cabernet gernischt is een kruising tussen cabernet franc en cabernet sauvignon, die beide in 1892 in China werden geïmporteerd door de oprichter van wat nu de Changyu Pioneer Wine Company is. Deze firma is de oudste en grootste wijnproducent van China. Ze heeft zes domeinen in China en bezit tevens het meest geavanceerde wijnbouwcentrum van Azië, een centrum dat volgens de nieuwste Europese technische standaarden werkt. Sinds 2011 is Changyu tevens de eerste gecertificeerde producent van biologische wijn in China.

 

De cabernet gernischt-druiven zijn half oktober 2010 met de hand geoogst in het centrum van de Ningxia-regio (1.330 km ten westen van Peking). De wijngaarden liggen op een hoogte van 1.100 meter, waar de druiven in perfecte omstandigheden kunnen rijpen. Het gebied heeft een zeer droog en zonnig klimaat. De wijn wordt omschreven als rond, stevig in de mond, met een subtiele kruidigheid en een lange afdronk, en zou eindigen met een typische frisse toets.

Dus wie in de grensstreek woont en nieuwsgierig is: op naar de Delhaize!

Bron

 

Lees ook:Chinese huisvrouwen gaan voor wit
Lees ook:Chinese wijnen veroveren de wereld
Lees ook:Moët-Hennessy investeert in Chinese wijngaarden
Lees ook:Wijnrecords
Lees ook:Grote Chinese wijnhandel laat cru classés vallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>