Even voorstellen: de nieuwe wijn.blogger

Na een jaartje of twee geen beheerder te hebben gehad, is dit wijn.blog inmiddels onder mijn hoede. En ik heb er ontzettend veel zin in dit blog tot DE bron voor wijnnieuwtjes en wijnweetjes te gaan maken. Mag ik me even voorstellen?

Mariëlla Beukers, historicus, vinoloog en dol op mooie verhalen, lekker eten en een goed glas wijn. Wijnschrijver, auteur van diverse artikelen over de rijke geschiedenis van wijn én van de WijnWebWinkelgids en de eerste Nederlandse blogger over wijn.

Al sinds 2003 ben ik actief op internet. Ik startte in juli van dat jaar het eerste Nederlandse wijnblog, toen nog onder de naam Wijnlog. Maar al snel werd dat Wijnkronieken, en zo heet het nog steeds. Op Wijnkronieken plaats ik mijn persoonlijke ervaringen met wijn, mijn reisverslagen, uitgebreide proefnotities én mijn verhalen over wijngeschiedenis.

Daarnaast wordt Wijnkronieken binnenkort mijn bedrijfswebsite, met meer pagina’s en informatie. Bovendien zijn de verhalen op Wijnkronieken de laatste jaren steeds meer geschreven voor een publiek dat al wat meer over wijn weet. Ik vind het echter ook leuk om mensen enthousiast over wijn te maken, en met een no-nonsense mentaliteit, zonder mooie woorden, alles wat je over wijn wilt weten uit te leggen.

Hier op Wijn.blog zullen daarom vooral leuke nieuwtjes en wijnweetjes komen. Maar ook korte proefnotities, acties, evenementen en aankondigingen van nieuwe wijnboeken. En misschien heb jij wel behoefte om die ene dringende vraag over wijn aan me te stellen. Doe dat vooral, en ik zal hem altijd zo helder en zo duidelijk mogelijk voor je proberen te beantwoorden.

Oh ja: over koken weet ik ook wel een en ander, maar Edith van Koken.blog is daar veel beter in dan ik. We zullen dan ook regelmatig samenwerken om je te vertellen over de lekkerste en leukste combinaties van wijn en eten.

Proost!

Lees ook:Video’s Het Feestmaal op Wijnkronieken
Lees ook:Boekendag #1: Rainbow Wijngids op Koken.blog
Lees ook:Het ultieme kerstcadeau! De Rainbow Wijngids
Lees ook:WBW: proefnotities van de gekozen wijnen
Lees ook:Een nieuwe blogger voor wijn.blog.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>