Ozon mogelijk gezond alternatief voor sulfiet in wijn

Wetenschappers van de Technische Universiteit van Cartagena in Spanje hebben met succes ozongas gebruikt als alternatief voor sulfiet bij de productie van wijn. Sulfiet bindt zuurstof en verhindert zo dat wijn oxideert en slecht wordt, maar veel mensen zijn allergisch aan sulfiet. Ozongas blijkt nu volgens de experimenten van de Spaanse wetenschappers bijna even effectief te zijn als sulfiet om oxidatie in wijn tegen te gaan. Een prettige, maar voorlopig onverklaarde bijwerking van de ozonbehandeling is de toename van gezonde antioxidanten in de wijn. Met ozon behandelde wijn bevat tot vier keer meer antioxidanten dan die met sulfiet. De ozonbehandeling is voorlopig wel nog duurder dan het gebruik van sulfiet. Meer informatie in Journal of the Science and Food of Agriculture en Chemistry & Industry, het magazine van de Amerikaanse Society of Chemical Industry.

Bron: Productschap Wijn

Lees ook:In 2100 geen wijn meer uit Napa
Lees ook:Killivis met wijn, gezonder bestaat niet…
Lees ook:Waarschuwingen op etiket franse wijn
Lees ook:Witte wijn ook goed voor je hart
Lees ook:Napa Valley in 2040 te warm voor kwaliteitswijnbouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>