Wijnzomer 2014

PERSBERICHT – 25 maart 2014
De zomer van 2014 brengt nieuwe wijn in pouches
6|7 Wines: good looks, snel koel én makkelijk te vervoeren

De zomer van 2014 staat in het teken van een nieuwe revolutie op de Nederlandse wijnmarkt. Na eerder succes in Zuid-Afrika introduceert Atlantique Wines dit jaar de Sauvignon Blanc 6|7, gebotteld in een fraai vormgegeven wijnpouch. Even wennen, maar de voordelen van de draagbare pouches zijn ongekend. De 1,5 liter wijnzakken zijn snel te koelen en makkelijk te vervoeren. Met zijn ‘good looks’ is 6|7 perfect om mee te nemen naar het strand, festivals, een barbecue of thuis tijdens de borrel. Atlantique Wines gelooft in het maken van mooie wijnen waar je op ieder moment van de dag kunt genieten.

De revolutie: van kurk naar draaidop tot pouches

Een frisse Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika. Dit keer niet in flessen, maar in vernieuwende & good looking wine-pouches. De pouches zijn snel te koelen, ideaal om te vervoeren en een stuk milieuvriendelijker dan flessen. Ze lijken op de klassieke bag-in-box, maar 6|7 Wines gaat een stapje verder door de wijn rechtstreeks te bottelen in de draagbare zak. De revolutie van de wijndrinker werd eerder aangewakkerd door de introductie van de draaidop. De duurzame pouches zijn de volgende stap in de reeks naar vernieuwing, zegt de Zuid-Afrikaanse Jurgens Hanekom. “Onze doel is om makkelijke toegankelijke wijnen te leveren, voor een goeie prijs kwaliteit. Eerder maakte de wijndrinker al kennis met een kunstkurk en schroefdop, nu is het de beurt aan de duurzame pouch. Nieuw in Nederland, in Zuid-Afrika is deze praktische wijnzak al een ongekend succes”, aldus de initiatiefnemer.

Atlantique Wines

De Sauvignon Blanc 6|7 is een product van wijnlabel Atlantique Wines. Een nieuwe speler op de wijnmarkt met een missie: wijnen in pouches introduceren en toegankelijk maken onder een breed publiek. De geestelijk vader van Atlantique Wines is Zuid-Afrikaan Jurgens Hanekom. Zijn jeugd beleefde hij op een wijnboerderij, waardoor de toon was gezet. Met een grote voorliefde voor goede wijn en milieu ontwikkelde hij zijn eerste eigen label in 2013.

 

Lees ook:Hermanus Zuid-Afrika
Lees ook:Wild Pig actief in Nederland
Lees ook:Nieuw: Vin de Pays de l’Atlantique
Lees ook:Zuid-Afrika: een oud wijnland
Lees ook:Wijn in Zuid-Afrika in de handen van vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>