Wijnbar zonder wijnkaart in het Antwerpse

Sommige gelegenheden vragen er gewoon om…lunch in Antwerpen! De verjaardag van de heer des huizes was er zo één gisteren. Na een google search op wijnbar Antwerpen, kwamen we al snel uit bij Bart-a-Vin, een kleine gelegenheid in het industriële  ”meatpacking” district van Antwerpen.

Heerlijk vind ik het altijd om de wijnkaart te bestuderen, maar hier geen wijnkaart, alleen de aanbevelingen van de uiterst vriendelijke en gepassioneerde eigenaar. Overigens waren deze wijnen zeer de moeite waard en al vanaf het eerste glas misten we de wijnkaart niet meer. Het aperitief was een biologische bubbel van 100% aligoté gemaakt door de familie Tripoz. Nooit geweten dat aligoté zo mooi kon zijn, heerlijk zuiver en zelfs tonen van honing, die bijna botrytis-achtig waren, een waar feest!

Bij de charcuterie en de carpaccio van eendenborst kregen we een heerlijk glas gamay uit Beaujeu van Domaine du Perron, heerlijk fruitig met  frisse zuren, een heerlijke lunchwijn.

Bij de “signature dish” van de kok, de steak tartare, werd het tijd voor iets stevigers. Op tafel kwam een  krachtige maar toch zachte Languedoc wijn van Mas Coutelou, een zogeheten “vin nature”.

De wijnen waren heerlijk en bijzonder, maar het eten was ook van topkwaliteit. Eigenlijk is het enige minpunt dat ze in het weekend gesloten zijn;-).

Oja en had ik het authentieke Art-Déco interieur al genoemd?

Kortom: Gaan!

 

Lees ook:Oostenrijkse Wijn Society in Antwerpen
Lees ook:Wijnveiling in Antwerpen
Lees ook:Clairet versus Rosé
Lees ook:Riedel glas bestaat 250 jaar
Lees ook:Wijncocktailtip: Bellini anders

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wijnbar zonder wijnkaart in het Antwerpse

 1. Inderdaad

  Ik was dit weekend nog in Antwerpen. Wat een fantastische stad is dat toch. Heerlijk eten. En naast goede wijnen hebben ze er ook heerlijke Belgische biertjes.

    /   Reply  / 
  1. Natasha ter Haar Auteur

   Inderdaad heerlijk;-)!

     /   Reply  / 
 2. Mariella Beukers

  Dat was een goed besteedde maandag, zo te zien ;-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>