Wijncocktailtip: Bellini anders

Met deze hitte is het tijd voor koele drankjes in de schaduw! Een geweldige ingeving voor een lekker koele cocktail kreeg ik onlangs in Steiermark. Je kent misschien Bellini?

Daarvoor mix  je  3/4 glas prosecco een 1/4 glas gepureerde perzik. Perziklikeur kan natuurlijk ook. Maar het kan ook met niet-mousserende wijn!

Ik mikte in Oostenrijk in mijn laatste restje Welschriesling – een witte druivensoort die heerlijk frisse en niet al te complexe wijnen levert – een scheut vers perzikkensap. En dat was een prima combinatie! Gekoeld drinken, met een blokje ijs en misschien zelfs wat stukjes perzik in het glas!

Geniet, maar drink met mate!

Lees ook:Bijzondere witte wijn ontdekken
Lees ook:Wat is de Alvarinho?
Lees ook:Op wijnreis in Steiermark
Lees ook:Fruitige zomerwijn in vier varianten
Lees ook:Hopscheuten met….?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>