Paar dagen open laten staan voor je hem drinkt

Barolo

Een Barolo moet je een paar dagen open (zonder kurk) laten staan voor je hem drinkt.

Dat klinkt sterk.

Zeker voor pompers – voor niet ingewijdden, dit zijn hard werkende maar verder zielige mensen die een vacuvin hebben en hem ook nog gebruiken, ik hoor niet tot die categorie.

Maar ik geloof het verhaal van Eric Asimov van de New York Times wel. Zeker met wijnen als Barolo, die zowiezo al 10 jaar moeten liggen, of andere klassieke italianen.

En mijn hart ging harder kloppen toen Eric onderaan het artikel begon over Biondi Santi. Die maken wijnen die erop gericht zijn om lang te bewaren. Ik ben er geweest en heb er een fles gekocht van het geboortejaar van mijn vrouw. Niet dat ik zo romantisch ben, wnat mijn geboortejaar is 1969 en dat vonden ze bij Biondi Santi een slecht jaar en is eigenlijk al niet meer goed drinkbaar. De afspraak met mijn vrouw is dat we de wijn over 5 jaar gaan drinken. Leuk!

Lees ook:Biondi Santi is een heel aparte wijngaard
Lees ook:Rumoer rondom de Nederlandse eigenaren van Chateau Giscours
Lees ook:Wat is Barolo?
Lees ook:Wat is de prijs van mijn wijn?
Lees ook:Winnaars Wijnwebwinkel en Wijnwinkel van het jaar bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>