Een van de charmes van wijn kopen op je vakantieadres is de kans om bijzondere druiven te treffen. Zo haalden wij vorig jaar uit de Jura onder andere een aantal flessen van de rode locale druif trousseau. Van trousseau maken ze heerlijk fruitige wijnen, met niet al te veel alcohol en prettige tannines. Een Trousseau ruikt naar zwarte en rode vruchten, zwarte peper en soms een vleugje koffie. Je kunt hem prima licht gekoeld drinken, op zo’n 14 ºC.
Dit alles maakt dat zo’n Trousseau uitermate geschikt is voor bij de barbeque, of gegrild vlees. Maar ook bij wild en eend smaakt een glas uitstekend. Zelfs bij een kaasplankje, met bijvoorbeeld morbier, is hij verrukkelijk. Ga je op vakantie naar de Jura dit jaar, laat dan de Trousseau niet links liggen. Of je kunt eens rondkijken bij deze webwinkel…
Lees ook:Barbeque wijn
Lees ook:Pak jij deze last minute?
Lees ook:N.R & F van vandaag de dag…
Lees ook:Wijnreis: 3 dagen wijnproeven in de Jura
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Hertenbiefstuk met Malbec