Wijntrainer: app om wijnvragen te oefenen

Alweer een nieuwe app op de markt! Dit keer om je voor te bereiden op de wijnexamens SWEN 1 en 2: Wijntrainer. De mede-eigenaar van Crystal-Games, die de app heeft ontwikkeld, was aan het studeren voor het SWEN 2 examen en wilde oefenvragen maken. Er bleek echter maar een beperkt aantal vragen beschikbaar. Hierdoor ontstond het idee een applicatie te maken die overal geopend kan worden, zodat je overal kunt oefenen voor het examen.

Je kunt zelf kiezen waarin je wilt oefenen: de kenmerken van druivenrassen, de ligging van verschillende wijnstreken of alles door elkaar. De Wijntrainer is zo geprogrammeerd dat er talloze vragen zijn en je nagenoeg  nooit dezelfde vragen zult krijgen. Tevens krijg ja na het beantwoorden van de vraag direct te zien of de vraag goed of fout beantwoord is.

De Wijntrainer bestaat niet alleen uit meerkeuze vragen, ook kun je wijntopografie oefenen door op landkaarten aan te geven waar een bepaald gebied ligt.   Je kunt de app starten en sluiten wanneer je wilt;  je hoeft daar niet een bepaald aantal vragen voor te beantwoorden. Als je de applicatie afsluit, start hij de volgende keer waar je gebleven bent.

De applicatie is vanaf 14 februari 2012 beschikbaar in Nederland en Belgie voor de iPad en de iPhone en zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor Android.

Meer informatie op http://www.crystal-games.com/Wijntrainer/home.nl.html

[Persbericht]

Lees ook:Wijnexamen
Lees ook:Wijnproeverij Chili met diner
Lees ook:Connaisseur Iphone app gratis te downloaden
Lees ook:Bij Wijnen&Zn in Apeldoorn ga je op voor het wijnvignet!
Lees ook:Slim! Heb je een wijnvraag, ga dan naar @wijnvraag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijntrainer: app om wijnvragen te oefenen

  1. Dirk J

    Heb afgelopen dagen deze wijntrainer geprobeerd. Het is een goed programma om op een leuke mannier (en even tussen door) je wijnkennis te vergroten. (of inderdaad te leren voor je SWEN examen.

    Persoonlijk kan ik idereen die een Swen examen moet doen deze app aanraden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>