De Zaanse Wijnkring

kerkje sudtirolTelkens probeert de Zaanse Wijnkring wijnliefhebbers vanuit verschillende, verrassende invalshoeken kennis te laten maken met de mooiste wijnen uit de wereld. Zo hebben zij in het verleden de overeenkomsten kunnen beleven tussen ‘klinkende’ muziek & wijnen in Proeven van de Muzikale Wereld, genieten van verhalende bubbels bij Feestelijke Wijnen met Onno Kleyn, bij Wijn en Spijs een passende wijn kunnen vinden bij een broodje pindakaas, Monet’s inspiratie zien in Zaandam met schilder- en kookkunst in Wijn en Monet en een heuse ‘battle’ kunnen beleven met Nueva Chilena contra le Vieux Français.

Zaterdagavond 13 april gaan zij een unieke reis maken van Kanaän tot Shiraz. Al proevende maakt u in één van de mooiste kerken van de Zaanstreek een wijntocht door het Midden Oosten, van Israël tot Iran. Zij laten u kennismaken met prachtige Israëlische, Libanese en Jordaanse wijnen. De betekenis van wijn wordt vanuit de Bijbelse historie belicht door predikant, schrijver en spreker ds. Aart Mak. U leert de oorsprong van wijn kennen en de diepe worteling die het heeft in allerlei religieuze stromingen. En … heeft u ook als eens een Helal® wijn geproefd? Onder de tonen van het monumentale Bätz-orgel en Perzische gedichten zult u hiermee, en met tal van wijnen uit grote huizen, kennismaken. U zult naar huis gaan met o.a. de wetenschap waar de eerste wijnrank is geplant! Kortom een inspirerende wijnavond.

Bron: de Zaanse Wijnkring

Lees ook:Wijnen uit Israël
Lees ook:Wijnkring geeft scooter weg
Lees ook:Chinezen geïnteresseerd in Australische wijngaarden
Lees ook:“Blauwe” Port
Lees ook:Wijncursus in de ochtend – dat kan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>