“Blauwe” Port

Graham’s 1952 Single Harvest Tawny  – limited edition

Voor het diamanten regeringsjubileum van Koningin Elizabeth II van Engeland, heeft Graham’s een gelimiteerde hoeveelheid Single Harvest Tawny 1952 be­schikbaar gesteld.

W. & J. Graham’s is zeer vereerd dat deze 60 jaar oude port werd geserveerd tijdens de lunch ter ere van het regeringsjubileum van de Britse koningin op Windsor Castle. Staatshoofden vanuit de hele wereld hebben kunnen genieten van deze unieke Graham’s 1952 Single Harvest Tawny.

Limited edition
Met officiële toestemming van het Paleis is op de fles vermeld dat de port speciaal gebotteld is “to commemorate the diamond jubilee of her Majesty Queen Elizabeth II”. Deze al bijzondere Single Harvest Tawny krijgt hiermee een koninklijk tintje.
Een ‘blauwe’ port; uniek dus.

De geur is rijk, met intense aroma’s als honing, butterscotch, vanille en rozijnen. Met in de smaak gedroogd fruit, karamel en een vleugje sinaasappel.

W. & J. Graham’s heeft een ongeëvenaarde naam voor het maken van de allerbeste vintage ports en heeft in de afgelopen vijftig jaar hiermee een wereldwijde toppositie bereikt in de vintage portmarkt. Maar ook in de productie van oude tawny’s onderscheidt het bedrijf zich van andere portbedrijven.

Beperkt aantal flessen
Voor Nederland komt er in september een beperkt aantal flessen Graham’s 1952 Single Harvest Tawny

beschikbaar in een luxe, koninklijk blauwe geschenkdoos. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen  met Verbunt Wijnkopers, tel. 013 549 84 00.

Consumentenadviesprijs bedraagt € 395 per fles.

Graham’s wijnen worden via Verbunt Wijnkopers verkocht aan de horeca en de wijnspeciaalzaak, waaronder de ruim 100 leden die aangesloten zijn bij de Wijnkring, www.wijnkring.nl.
www.grahams-port.com                                
malvedos.wordpress.com

www.thevintageportsite.com

 

Lees ook:Een van de best bewaarde geheimen van Graham’s
Lees ook:Graham’s als Exclusieve december tip
Lees ook:Nieuw: Graham’s 1961 Single Harvest Tawny
Lees ook:Lesje Port [Persbericht]
Lees ook:Graham’s Port declareert Vintage 2011

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on ““Blauwe” Port

  1. Remco

    Ik heb laatst een port uit Zuid-Afrika gedronken, dit mag echter alleen officieel geen port heten. Deze port wordt House Wine genoemd?

      /   Reply  / 
  2. Marja van Beek Auteur

    Ik weet het eigenlijk niet Remco, ik ken deze wijnen alleen onder “port-style wines”. Verder heb je in Porto het Factory House, maar dat bedoel je denk ik niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>