Geslaagde Bubbles on the Beach

Gisteren, zondag 28 augustus, organiseerde wijnmagazine Perswijn voor de vijfde maal het evenement Bubbles on the Beach. Deze populaire bubbelsproeverij, gehouden bij Mango’s Beachbar in Zandvoort, stond dit jaar in het teken van afwisseling op vele terreinen.

De 65 te proeven mousserende wijnen kwamen uit 12 verschillende landen, waaronder Portugal, Nederland, Griekenland, Australië en België. Natuurlijk waren ook de klassieke landen als Spanje, Italië en Frankrijk volop vertegenwoordigd. Deze verschillende wijnen leverden een scala aan smaaktypen op, met voor ieder wat wils. Opvallend was dat uit al deze landen mousserende wijnen van zeer goede kwaliteit gepresenteerd konden worden.

Trend: droge bubbels
Perswijn vroeg via Facebook en aan de bezoekers van het evenement zelf naar de voorkeur in bubbels van de Nederlandse wijnliefhebber. 47% van de ruim 100 ondervraagden gaf aan drogere bubbels te zijn gaan drinken het afgelopen jaar. Slechts 10% is zoeter gaan drinken. 39% drinkt de bubbelwijn gelijk aan voorgaande jaren waarbij droog de voorkeur heeft. 4% van de ondervraagden is pas afgelopen jaar de mousserende wijnen gaan ontdekken.

Publiekswinnaar
De publiekswinnaar – alle bezoekers hebben hun twee favoriete wijnen gekozen – was dan ook een droge wijn. Cuvée Agnès Chardonnay, Crémant de Bourgogne van Vitteaut Alberti, geïmporteerd door Taste & Tintle, werd tot favoriet uitgeroepen. Tweede werd de Malibràn Ruio DOCG Brut 2010 Glera uit Veneto van de Proseccoslijterij. Op een gedeelde derde plaats eindigden de Spaanse MVSA (spreek uit als Musa) Semi Secco Cava van Oud Reuchlin & Boelen, en de Tenuta Col Sandago Brut Rosé di Wildbacher van de bijzondere Wildbacherdruif uit wederom de Venetostreek, geïmporteerd door Label 62.

Serieus publiek
Het enthousiaste publiek was overwegend jong met een vrouwelijke meerderheid. Opvallend was hoe secuur en weloverwogen er werd geproefd en dat dit veelal in groepen werd gedaan. “Ongelooflijk hoe serieus deze jonge mensen deze feestwijnen proeven” aldus een importeur.

Bron: Perswijn

Lees ook:Bubbles on the Beach
Lees ook:Bubbles on the Beach: populariteit bubbels stijgt
Lees ook:Wereldtitel voor Engelse bubbels
Lees ook:Champagne aan Zee was een succes
Lees ook:22 oktober Klassiek Europa in Noordwijk

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geslaagde Bubbles on the Beach

  1. wijdrinkenwijn.nl

    Leuk event, eerste keer dat wij erbij waren.

    Ons betreft was de rosé van Label 62 verrassend lekker, échte aanrader!

      /   Reply  / 
  2. Mariella Beukers Auteur

    In die rosé ben ik ook heel erg geïnteresseerd. Ik ken de wildbacher uit Steiermark, ik ben benieuwd of dat dezelfde druif is!

      /   Reply  / 
  3. Wijnand J. Broer

    Bubbles on the Beach was zeker een geslaagd feestje! Voor een goed sfeerbeeld check dit filmpje: http://youtu.be/wdJLOl_jVxE

    Helemaal leuk werd het natuurlijk toen bleek dat het publiek onze Malibràn Ruio Brut tot de beste prosecco had verkozen.

    Mocht je dit event nu hebben gemist? Speciaal voor de Wijn.blog.nl lezers hebben wij een leuke aanbieding met kortingscode WBBotB11 hoeven de 1e vijf bestellers geen verzendkosten te betalen bij de bestelling van een doosje Malibràn Ruio Brut! http://proseccoslijterij.nl/spumante-brut/malibran-ruio-prosecco-superiore-docg-brut

    Tot ziens!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Korting op prosecco | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>