Geen hoofdpijn dankzij nieuwe wijngist

Canadese wetenschappers aan de University of British Columbia hebben een nieuwe wijngiststam ontwikkeld die het krijgen van hoofdpijn kan voorkomen na het nuttigen van een glas wijn.  Health Canada, Environment Canada, de U.S. Food and Drug Administration én Zuid-Afrika hebben deze ‘malolactic yeast’ – met handelsnaam ML01 – goedgekeurd voor commerciële toepassingen.

De nieuwe stam van gistcellen helpt bij het reduceren van zogenaamde amines, de chemische componenten in vooral rode wijn die kunnen leiden tot hoofdpijn, hoge bloeddruk en en migraine-aanvallen. Amines zijn allergene stoffen; histamine is een van de bekendste. Wetenschapper Hennie van Vuuren ontwikkelde een giststam die zowel de alcoholische als malolactische fermentatie in één keer, tegelijkertijd, uit kan voeren. Daarnaast wordt het risico op hoofdpijnklachten of hoge bloeddruk verkleind.

Bron van het bericht, de informatie site van de Belgische wijnschrijver Frank van der Auwera

Lees meer over het onderzoek

Lees ook:Wat is fermentatie?
Lees ook:Twee glazen wijn: meer kans op mondkanker
Lees ook:In Noorwegen mag je nu meer drinken
Lees ook:Clairet versus Rosé
Lees ook:Houtsnippers mogen nu ook in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>