In Noorwegen mag je nu meer drinken

Noorwegen heeft per 1 juli de douaneregels met betrekking tot de invoer van alcoholische waren versoepeld. Toeristen mogen nu wat meer meenemen dan tot nu toe gebruikelijk was. De hoeveelheden blijven echter relatief beperkt, zeker als het gaat om een wat langer verblijf. Volgens de nieuwe regels mag in het land vortaan vrij van invoerrechten worden ingevoerd:
• 1 liter sterke drank (alcoholpercentage tussen 23 en 60) en 1,5 liter alcoholische drank (alcoholpercentage tussen 2,5 en 22) òf 3 liter alcoholische drank (alcoholpercentage tussen de 2,5 en 22) en
• 2 liter bier

Er zijn ook combinaties mogelijk, waardoor bijvoorbeeld ook alleen 5 liter bier mag worden meegenomen. Kijk voor voorbeelden daarover op de ‘nieuwe invoerbepalingen’ op de website van Innovation Norway.
De minimumleeftijd voor het invoeren van alcoholische drank in Noorwegen is 18 jaar. Voor de invoer van sterke drank met een alcoholpercentage van meer dan 22 geldt een minimumleeftijd van 20 jaar.

Bron: Slijtersvakblad

Lees ook:Hoeveel wijn mag ik invoeren?
Lees ook:EU voorstel verplicht etikettering chemische toevoegingen in wijn
Lees ook:Alcohol schaadt uw gezondheid!
Lees ook:Wat is Oranjebitter?
Lees ook:Pomphouders willen bier en wijn verkopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>