Druiven en droesem: over Griekse wijn

Griekenland staat momenteel volop in de belangstelling, vooral negatief. Dat negatieve beeld heeft journaliste Frederiek Lommen willen bijstellen in haar boek Druiven en droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden. Met als rode draad haar liefde voor de wijnen van het land, beschrijft Lommen alle (wijn)streken van het land en vertelt zij ons ondertussen veel over natuur, cultuur, geschiedenis en politiek.

Druiven en Droesem is het debuut van Lommen. Zij werd door de uitgever gevraagd haar passie voor Griekenland en Griekse wijnen in boekvorm te gieten. Die passie had zij al geuit op haar weblog Ander Griekenland en in diverse andere media. In de afgelopen twintig jaar trok Lommen jaar in jaar uit naar het land waar ze haar hart aan had verpand, en leerde het kennen zoals geen toerist op de eilanden het ooit zal doen. De eerste jaren was het de liefde die haar naar het zuiden dreef; toen die overging, bleef de passie voor het land en de bewoners, de geschiedenis en de cultuur. Zij leerde Grieks, las alles wat los en vast zat over het land en leerde na retsina ook nieuwe, moderne wijnen kennen. Haar ontdekking van de Griekse wijnwereld kwam op het juiste moment: al enige decennia lang is ook in Griekenland een moderniseringsslag gaande, waarbij in Frankrijk opgeleide, vaak jonge wijnmakers een grote rol spelen. Griekenland produceert dan ook niet alleen meer goedkope en zoete bulkwijnen, maar vaker moderne en kwalitatieve tafelwijnen in fles.

Lees de hele recensie hier, op Wijnkronieken.

 

Lees ook:Vrouwelijke wijnschrijvers in opmars…
Lees ook:Griekse Renaissance
Lees ook:Nog een proeverij (18 juni)
Lees ook:Wat is droesem?
Lees ook:Gratis Griekse wijn proeven in Den Haag voor maar 40 man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>