Het Neerlandsch wijndiner

Van 22 tot en met 28 oktober vindt het Neerlandsch wijndiner plaats. Een evenement in het leven geroepen om de wijn van vaderlandse bodem meer bekendheid te geven bij de consument en de restaurateur. Doel van het evenement is dat  ieder zichzelf respecterend restaurant over twee jaar een kopje “Nederland” op de wijnkaart heeft staan.

Doe mee aan het Neerlandsch wijndiner!

Van 22 tot en met 28 oktober zal het Neerlandsch wijndiner plaatsvinden in maximaal 50 restaurants in de randstad. Dit culinaire evenement houdt in dat de deelnemende restaurants een 4-gangendiner serveren inclusief wijnarrangement dat uitsluitend bestaat uit Nederlandse wijnen voor € 65,-. Restaurants met een michelinster vragen € 75,- voor 4 gangen, onder hen Restaurant Hotel Savelberg*. Voorwaarde voor deelname is dat de restaurants hoog aangeschreven staan bij Michelin, Gaultmilleau  of opgenomen zijn in de SpecialBite of Lekker. Uw gasten reserveren via uw pagina op www.nlwijndiner.nl.

Het evenement is een initiatief van HorecaIdee, ter promotie van Nederlandse wijn. Want dat druiven in Nederland niet groeien is achterhaald. De eerste wijnen die van Nederlandse bodem kwamen waren vaak zuur van smaak en hadden weinig karakter. Dit gecombineerd met hoge prijzen, was geen recept voor succes.

Dat de wijnbouw in Nederland een vlucht heeft genomen is ondertussen bewezen. Karaktervolle rode wijnen op eikenhout en frisse witte wijnen die uitstekend combineren met delicate lekkernijen als asperges en kreeft.  Door vroegrijpe druivensoorten te telen die goed gedijen in ons klimaat en tijdig de wijnranken bij te snoeien ontstaan er wijnen met een heel eigen smaakbeleving die in niets lijkt op wijnen uit andere gebieden van de wereld.

Ook Thérèse Boer van Restaurant de Librije maakt in samenwerking met Wijngoed Gelders Laren en Wijngaard hof van Twente haar eigen wijn: “Kus van Thérèse”. Niet alleen een gimmick, maar een serieuze karaktervolle wijn die goed past bij de eigenwijze en vooral lokale kookstijl van Jonnie Boer.

Om het besef aan te wakkeren bij de consument dat Nederlandse wijn ook erg lekker kan zijn moet het bekender worden dat de gerenommeerde chefs en sommeliers er ook mee werken. Hun gezamenlijke inspanning kan ervoor zorgen dat dit product optimaal tot zijn recht komt. Voor veel restaurateurs is dit nog onbekend terrein. Om het voor hen aantrekkelijk te maken om te experimenteren met deze wijnen hebben we dit evenement opgezet.

In de eerste week van oktober is het nationale wijnweek. Tijdens deze week houden de deelnemende wijngaarden open huis. Zij zullen hun bezoekers attenderen op het Neerlandsch wijndiner en hen aansporen om te reserveren via www.nlwijndiner.nl. Er zal worden geadverteerd in de Delicious, WINElife en Perswijn. Ook vanuit SBS en RTL is er interesse getoond.

Wilt u als restaurateur ook deelnemen aan dit evenement? Neem dan contact met ons op via [email protected]

 

Lees ook:Neerlandsch wijndiner
Lees ook:Neerlansch Wijndiner
Lees ook:10 t/m 16 september: Chianti Classico Week
Lees ook:PSV en JRE
Lees ook:De Restaurantweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>