Bourgogne 2011: goed maar niet groot

De eerste voorspellingen over de kwaliteit van de oogst 2011 in de Bourgogne gaan in de richting van een goed, maar niet groot jaar. De reden hiervoor is het slechte weer in de maanden juli en augustus, dat met driemaal zo veel neerslag als normaal gepaard ging. Evenals in 2007 werd de door een uitstekend voorjaar opgebouwde voorsprong in de vegetatie hierdoor tenietgedaan.

Door de vele regen zijn de nodige rotting en opbrengstverliezen tot 20% ontstaan bij de kwetsbare pinot noir, terwijl ook de suikeropbouw wat is achtergebleven. Voor chardonnay speelt het rottingsprobleem veel minder. Strenge selectie in de wijngaard is dit jaar een must.

De oogst 2011 zal hoe dan ook klein uitvallen in Rully. Deze appellation in de Côte Chalonnaise werd eind juli getroffen door zware hagel, waardoor een groot deel van de opbrengst verloren is gegaan.

Bron voor dit bericht

Voor een persoonlijker invulling van de oogst in Bourgogne, kijk op Wijnkronieken.

Lees ook:Oogstbericht Australie
Lees ook:Uitdagende oogst 2011 in Californië en Oregon
Lees ook:Oogst 2010 Oostenrijk: happy end, maar kleine hoeveelheden
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 5: September in Nederland
Lees ook:Bioscoopfilm zorgt voor meer omzet in de Bourgogne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>