Sangiovese in de Languedoc

Het klimaat verandert, en wijnbouwers in vele delen van de wereld zijn op zoek naar druivenrassen die enerzijds beter bestand zijn tegen bijvoorbeeld droogte, anderzijds zeer productief zijn. In Australië wordt daarom steeds vaker naar Italiaanse druivenrassen gekeken. Barbera, sangiovese: er wordt volop aangeplant en geëxperimenteerd.

Zelfs in de Languedoc is nu op 40 ha. sangiovese aangeplant. De Franse site Vitisphere meldt dat een Italiaanse kweker, Vivai Cooperativi Rauscedo, ruim 150.000 sangiovese stekken heeft verkocht aan kopers in de Languedoc. Een naam wordt niet genoemd, maar het zou gaan om particuliere wijnbouwers.

In de Languedoc wordt overigens niet alleen naar de sangiovese gekeken; ook (oudere inheemse) rassen als marselan en caladoc staan in de belangstelling.

Lees ook:Resistente Duitse rassen in Italië toegelaten
Lees ook:Meer wijn uit Italië dan uit Frankrijk
Lees ook:Wijnreis door Italië, van noord naar zuid..
Lees ook:Biologische wijnbouw groeit in Frankrijk
Lees ook:Frankrijk – Regionale appellation Languedoc komt eraan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>