Proefnotitie 2004 Montrose


Bij een recente proeverij van Premier Cru vond ik de notities van de 2004 Montrose, een oude bekende St. Estephe. Hij krijgt van hun 92-95 punten. Pittige, zware Bordeaux en de komende 10 jaar niet drinken 92-95 Tanzer: "(a blend of 64% cabernet sauvignon, 32% merlot, 3% cabernet franc and 1% petit verdot) Bright ruby-red. Aromatic nose combines blackberry, violet and licorice. Juicy, aromatic and fine-grained, with subtle inner-mouth perfume. Very suave, floral wine, finishing with very fine tannins. The alcohol here is about 12.7%, compared to 13.1% in 2003. This shows the refinement of a first growth and will probably need a good 10 to 12 years of cellaring."

Lees ook:Proefnotities: Priorat
Lees ook:Pinot Noir proefnotities van Wine Spectator
Lees ook:Oogstbericht 2001: Barbaresco, geweldig!
Lees ook:Nieuwe wijnmachine kan wijn veranderen
Lees ook:Deze wijn ruikt als Manolo Blahniks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>