Bij een recente proeverij van Premier Cru vond ik de notities van de 2004 Montrose, een oude bekende St. Estephe. Hij krijgt van hun 92-95 punten. Pittige, zware Bordeaux en de komende 10 jaar niet drinken 92-95 Tanzer: "(a blend of 64% cabernet sauvignon, 32% merlot, 3% cabernet franc and 1% petit verdot) Bright ruby-red. Aromatic nose combines blackberry, violet and licorice. Juicy, aromatic and fine-grained, with subtle inner-mouth perfume. Very suave, floral wine, finishing with very fine tannins. The alcohol here is about 12.7%, compared to 13.1% in 2003. This shows the refinement of a first growth and will probably need a good 10 to 12 years of cellaring."
Lees ook:Proefnotities: Priorat
Lees ook:Pinot Noir proefnotities van Wine Spectator
Lees ook:Oogstbericht 2001: Barbaresco, geweldig!
Lees ook:Nieuwe wijnmachine kan wijn veranderen
Lees ook:Deze wijn ruikt als Manolo Blahniks