Kwaliteits rosé


Normaal gesproken probeer ik ieder jaar ALLE rosees van de Appie en kies ik welke ik het lekkerst vindt. Daar kan ik dan weer een seizoen in mee. Prijs is dan voor mij een belangrijke factor. Vorig jaar stuitte ik op een aantal echte kwaliteits rosees, dus dit jaar ga ik mijn strategie wijzigen. Ik ga nog steeds mijn huisrosé test doen, is veel te leuk en trekt ook vrienden aan

Maar dit jaar ga ik daarnaast ook op zoek naar kwaliteitsrosees. En die mogen dan wat kosten. De oogst tot nu toe is er 1:

Chateau de Selle van Domaine Ott. Dit is niet om te slobberen, dit is om echt te proeven. Uit de Provence. Echte geuren en smaken. Heerlijk. Niet direct uit de koelkast drinken dus ook! En dit huis heeft ook een goedkopere versie, maar die moet ik nog proberen.

Lees ook:Hoe lang kan ik rosé bewaren
Lees ook:Valse wijn
Lees ook:Keuringsdienst van waren
Lees ook:Zuid-Afrika, de eerste live video oogst via internet
Lees ook:Oogst in Frankrijk toch al begonnen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kwaliteits rosé

 1. Sjan

  Ik ben best wel een rosé-fan (en gelukkig komt de rosé-tijd er weer aan!) Vraagje: wat is rosé precies, waar wordt het van gemaakt? En waarom wordt het vooral in de zomer gemaakt?

    /   Reply  / 
 2. Hans Voorn

  Hi Sjan,

  Rose is wijn die gemaakt is meestal van witte of rode wijn druiven. Doordat de schillen in het proces langer worden uitgeperst en/of meegeweekt krijgt het de rose kleur. Soms is rose een mengsel van witte en rode wijn, maar dat wordt dan meestal gezien als slechte rose.

  Dat rose in de zomer wordt gedronken heeft niet echt een speciale reden. Het is meer gebruik, omdat het koud lekker is, is het in de zomer logischer. Er wordt ook veel meer echt goede witte of rode wijn gemaakt dan echt goede rose. Dus daarom is het meer een soort slobberwijn.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>