Oogst in Frankrijk toch al begonnen

Hier en daar is in Frankrijk de oogst 2011 toch al begonnen of begint dit weekend. In Bordeaux wordt al geoogst in Sauternes, in de Champagne mogen druiven in gebieden met microklimaten waar de druiven wat vroeger rijp zijn vanaf zaterdag 19 augustus geoogst gaan worden. De voorspellingen dat dit in de Champagne de vroegste oogst sinds 1822 zou worden, zijn toch bewaarheid.

Op Château d’Yquem, het bekendste huis in Sauternes en beroemd om zijn zoete wijnen, worden de sauvignon blanc druiven voor de droge witte wijnen al geplukt. Château de Sours oogst merlot en cabernet sauvignon voor een mousserende rosé. Voor beide wijnen is frisheid én een laag alcoholpercentage (en dus niet te veel suiker) zeer gewenst, reden waarom niet langer gewacht wordt.

Lees meer op Decanter.com

Lees ook:Oogstbericht uit Chili
Lees ook:Laatste oogst sinds jaren in Sauternes
Lees ook:Marathon in Sauternes
Lees ook:Spanje – Rioja laat chardonnay, sauvignon en verdejo toe
Lees ook:Serie interviews met topchateaux Bordeaux

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oogst in Frankrijk toch al begonnen

  1. John Bindels

    De eerste oogstdatum lag in de Roussillon al op 4 augustus. Toen werd er in Rivesaltes geoogst voor muscaatwijn. Om dan 2 weken later nog eens te lezen dat er ‘hier en daar’ al wordt geoogst wekt bij mij een glimlach op.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>