Experiment wijnautomaten beëindigd

Het experiment dat in de Amerikaanse staat Pennsylvania werd gedaan met wijnverkoopautomaten bij grote kruideniers/supermarkten is voorlopig voorbij. De reden is een financieel geschil tussen de Pennsylvania Liqour Control Board en de uitvoerende partij.

Volgens het overheidsorgaan is de uitvoerende partij, Simple Brands LLC, de staat 1 miljoen dollar schuldig. Simple Brands is het daarmee niet eens.

De automaten hielden de flessen wijn op kamertemperatuur en lieten een klant een wijn  kiezen via een touch-screen display. De klant een ID door een apparaat halen, blazen in een alcohol-sensor en kijken naar een bewakingscamera die op afstand werd gecontroleerd door een werknemer van de staat. Deze keurde de verkoop goed na het verifiëren dat de koper niet dronken is en is wie zijn ID zegt dat hij is.

Het besluit met het programma te stoppen valt samen met een poging van gouverneur Tom Corbett en een aantal Republikeinen om een einde te maken aan de staatscontrole over wijn en sterke drank. Als de verkoop wordt geprivatiseerd, kunnen supermarkten en winkels als Walmart slijterijlicenties krijgen.

Lees het hele verhaal op Forbes.com

 

 

Lees ook:Nieuw: Argentijnse Callia Alta wijnen exclusief bij PLUS supermarkten.
Lees ook:Oogstbeperking in de Douro
Lees ook:Rechtzaak Champagne Bollinger tegen Franse hypermarche
Lees ook:Eerste diploma’s ‘PLUS wijnadviseur’ uitgereikt
Lees ook:PLUS wijnopleiding levert weer wijnadviseurs af

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Experiment wijnautomaten beëindigd

  1. Kevin

    Ik kan me echt niet voorstellen dat dit een goed concept is. Je kan niet even een flesje wijn uit de muur trekken met hetzelfde gemak als een blikje cola.

      /   Reply  / 
  2. Mariella Beukers Auteur

    Dat van dat gemak klopt, Kevin ;-) Je moest er een boel voor doen voor je de fles kreeg. Maar het scheen wel aan te slaan. Je moet bedenken dat je in Pennsylvania alleen wijn bij staatswinkels kon kopen. Dit was al een verruiming van de mogelijkheden om aan een fles wijn te komen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>