Geproefd: Light Live Rosé (alcoholvrij)

Zo af en toe heb ik behoefte aan een alcoholvrij drankje. Frisdrank is dan vaak te zoet, bronwater gaat ook vervelen. Alcoholvrije wijn begint echter een aardig alternatief te worden. Recent proefde ik de Light Live Rosé, verkrijgbaar bij Bas van der Heijden, Coop, Dekamarkt, Digros, Dirck III, Dirk van den Broek, MCD, Plus, Spar en Van Tol. En die mag best blijven, voor circa € 3,50 – € 3,75.

Ooit was ik helemaal niet zo aardig over alcoholvrije wijnen. De ontwikkelingen staan echter niet stil, en ik proefde sindsdien heel goede voorbeelden. Zelfs deze Light Live, die ik ooit stevig de grond in boorde, is tegenwoordige geen onprettige drank meer. Wat mij betreft niet geschikt voor bij het eten, daar is hij te fruitig-zoet voor. Maar als apéritief of op een borrel helemaal geen slecht alternatief. Light Live Rosé geeft anno 2011 een redelijke wijnindruk, geurt naar grapefruit en rozenbottels en smaakt goed gekoeld best fris.

Voor Light Live Rosé wordt uitgegaan van ‘echte’ wijn gemaakt van rode druiven. Volgens het persbericht kan cabernet sauvignon gebruikt worden, maar ik vermoed dat deze kwaliteitsdruif daar toch iets te ‘duur’ voor is. De wijn gaat naar de productiefaciliteit in Trier, de nieuwste aanwinst van Schloss Wachenheim, de producent van Light Live. Hier bevindt zich state-of-the-art apparatuur waarmee alcohol aan wijn onttrokken kan worden. De methode zorgt dat het fruit in de wijn behouden blijft. Het hypermoderne de-alcoholisatiesysteem is goed voor zo’n 1400 liter wijn per uur. Dit komt neer op ongeveer 6 miljoen liter alcoholvrije wijn per jaar. Hiervan is een groot deel bestemd voor stille witte, rosé en rode wijnen. Met behulp van koolzuurgas maakt men echter ook alcoholvrije bubbelwijnen in de varianten wit en rosé.

Ik hoop nog eens te achterhalen hoe het proces nu echt werkt, en wat de alternatieve methoden zijn. Ik kom er hier zeker op terug.

Hebben jullie al ervaringen met alcoholvrije wijn?

Lees ook:Geproefd: alcoholvrije wijnen
Lees ook:Spaans merk alcoholvrije wijn in Nederland
Lees ook:Shop voor alcoholvrije bieren, cocktails en wijnen van start
Lees ook:Online magazine over alcoholvrije dranken gelanceerd
Lees ook:Hoeveel wijn mag ik invoeren?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geproefd: Light Live Rosé (alcoholvrij)

  1. marleen rodewijk

    heb een vraag over de light live rose het bruist nu meer dan anders ?misschien door de nieuwe oogst!hg marleen

      /   Reply  / 
  2. Marja van Beek

    wel ik heb werkelijk geen idee. Ik zelf drink dit nooit, maar misschien kan Marielle Beukers van het bovenstaande artikel je helpen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>