Ontspannen borrelen met een Bordeaux: Apéro Vintage de Bordeaux

Afgelopen woensdag was het dan zover, de Dames Wijn.blog gingen even langs bij de wekelijkse en alweer éénnalaatste Apéro Vintage de Bordeaux, dit keer in de Amsterdamse brasserie Witteveen.

In deze schitterende brasserie, werd onder jazzklanken van het Benjamin Herman trio, de mogelijkheid geboden om voor slechts € 2,50 per glas allerlei soorten Bordeauxwijnen te proeven of misschien beter gezegd, te drinken.

De wijnen werden op zeer enthousiaste wijze ingeschonken en ingeleid door sommelier Jaco van Hensbergen, werkzaam bij restaurant Parkheuvel in Rotterdam.

De avonden zijn bedoeld als “afterworkborrel” en zo mensen in een moderne en frisse setting kennis te laten maken met alles wat Bordeaux te bieden heeft, ook in de betaalbare prijsklassen.

Wij proefden onder anderen een heerlijk frisse, makkelijk drinkbare Entre-deux-Mers, Château de Fontenille 2010, die perfect paste bij de oesters die we bestelden. Een stevige, maar toch fruitige rosé van Château Tour de Beaupoil 2009 die het goed deed bij mijn Salade Nicoise met verse tonijn.

Verder was de eigenaar van Château de la Vieille Chapelle aanwezig en heeft ons laten proeven van en veel verteld over zijn rode wijn. een Bordeaux Supérieur 2009. Deze had de typische kracht van een rode Bordeaux, maar toch ook fruitigheid en plezier in het glas en ging goed bij de Cheeseburger van mijn tafelgenote.

Al met al was het een goed georganiseerde avond en een erg leuk iniatief om Bordeaux van zijn stoffige “oudemannenwijnimago” af te helpen en mensen in het algemeen meer wijn te laten drinken.

Wellicht ook een idee voor andere wijnstreken/wijnimporteurs om zoiets te organiseren?

Je kunt nog naar de laatste Apéros, aanstaande woensdag 30 november van 18-21u in de Chicago Social Club in Amsterdam!

 

 

Lees ook:14 dec gratis wijn proeven bij wijnveiling
Lees ook:Vanavond: Apéro Vintage de Bordeaux
Lees ook:Serie interviews met topchateaux Bordeaux
Lees ook:Gratis boekje Bordeaux op zijn best 2011
Lees ook:Wat drink ik bij Indisch eten?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>