Bijzondere smaakles en proeverij in Geisenheim

Al jaren organiseert Jeanet Bruining met succes wijnwandeltochten in Duitsland. Tijdens een tocht door de Rheingau staat dit keer een heel bijzondere proeverij op het programma: een intensieve smaaktraining op de wijnhogeschool Geisenheim, op 5 mei.

Geisenheim is een van de befaamdste wijnscholen ter wereld. In het ‘Wageningen van de wijn’ wordt ook les gegeven in ‘Sensorik’: het vak over het abc van de smaak. ‘Sensorik’ is te vertalen als ‘zintuiglijke waarneming en gewaarwording’ en vormt een belangrijk, vast onderdeel van alle curricula in Geisenheim. Zonder smaakbesef  is immers het maken en verfijnen van wijn ondoenlijk.

Programma 5 mei: Vanaf 10 uur een lezing over professioneel proeven. Tot 13.00 uur doe je vervolgens mee aan een reeks praktische smaakoefeningen. Prof. Jung werkt daarbij met speciaal voor deze proeverij samengestelde oplossingen. Je enige vergelijking daarbij is ….water!

Deze unieke proeverij is een buitenkansje. Dankzij Jeanet’s contacten met Monika Christmann, hoofd oenologie in Geisenheim, kan zij dit organiseren.

Meer informatie over streek en wijn in de Rheingau vindt je hier. Inlichtingen over het programma van de tocht van 1-5 mei hier. Wel zin, maar alleen tijd voor ‘Geisenheim’ of voor een deel van  het programma, stuur een bericht hier. Aanmeldingen kunnen worden gehonoreerd tot 30 maart.

Lees ook:Wijnwandeltochten = actief genieten
Lees ook:Perswijn voorjaarsproeverij
Lees ook:Bordeaux
Lees ook:George M. Taber spreker op EWBC2011
Lees ook:Uitnodiging 9 feb Proeverij in Master of Wine examen stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>