Toques et Clochers in Limoux

Ik citeer even uit een mail van Gilles Faelens
“Op naar 30 vaten…!

Bonjour,

Over 10 dagen ga ik weer naar de inmiddels beroemde veiling Toques et Clochers in Limoux: De allerbeste vaten Chardonnays verkocht ten behoeve van een geweldig doel: de restauratie van de 40 kerkjes van de appellation LIMOUX. Ieder jaar komt de opbrengst van de veiling ten goed van 1 klokkentoren.
Ik ben 2 weken geleden met culinair journalist en vakidioot Cuno van ‘t Hoff (volg hem op Twitter via twitter.com/#!/cunovanthoff die man maakt zo veel mee…) alle vaten geproefd, wat opvalt voor jaargang 2011 is de constante kwaliteit van de wijnen, helemaal top! Gezien het goede jaargang maar voornamelijk dat zij zijn nu geholpen al 8 jaren door een van de beste wijnmaker uit Bordeaux, maar ook wereldwijd bekend: hij wordt genoemd de paus van de witte wijn! DENIS DUBOURDIEU (eigen Chateau’ s: Clos Floridene en Ch. Doisy Daene).

De overall constante kwaliteit maakt het bieden iets eenvoudiger dit jaar: ik ga op bijna alles bieden en kopen de goedkoopste vaten! Maar dit jaar gaan wij weer op de wereld laten zien wat wij kunnen in Nederland en streven naar 30 vaten… en daar kunt u aan meewerken:

Een heel vat bestaat uit 300 flessen, maar je kan ook gerust 1 kist kopen (a 6 flessen) of 2…. alles is welkom. Vanaf 150 flessen is een gepersonaliseerd etiket mogelijk: ideaal voor relatiegeschenken en waardevolle cadeau’s… de wijn komt aan in november en wij gaan dit jaar het aankomst van de wijnen vieren in verschillende top restaurants waar u persoonlijk voor wordt uitgenodigd.

Wilt u weten met welke 50 gasten ik volgende week afreis naar Limoux? Kijk eens op www.limoux.nl en klik op deelnemerslijst. ik kan alleen maar vertellen dat u iets geweldigs koopt, top wijnen die worden geschonken in de beste restaurants van Nederland. Elke vat is uniek! alleen maar 300 flessen..dus uw eigen wijn die niemand anders kan hebben als u een vat koopt! een parel uit de beste grond, de beste stokken…”

Heerlijk om te lezen, om er heen te gaan, om te proeven, te kopen en feest te vieren.
Gespeurd naar een klein filmpje voor een sfeerimpressie:

Lees ook:Toques et Clochers – Limoux – en heel veel vaten wijn
Lees ook:Verslagen uit Limoux
Lees ook:Feature: Bourgogne wijnboer Antoine Jaboulet Vercherre
Lees ook:Nieuw eik, oud eik, wat betekent dat?
Lees ook:Limburgse wijnvaten voor China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>