PERSWIJN BESTAAT 25 JAAR

2013 IN TEKEN VAN JUBILEUM, PROEVERIJEN, 25 JAAR WIJN EN DIVERSE ACTIES

 

Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat de allereerste Perswijn gedrukt werd. Dat kan niet onopgemerkt voorbij gaan natuurlijk. 2013 staat dan ook in het teken van dit jubileum.  Het hele jaar wordt in het blad, op de website en tijdens de evenementen stilgestaan bij deze mijlpaal.

 

25 jaar

De allereerste editie van Perswijn verscheen op 23 april 1988. Sindsdien heeft het blad uiterlijk meer dan één metamorfose ondergaan, maar aan de inhoud is weinig veranderd. Nog steeds is het motto: ‘onafhankelijk en toegankelijk schrijven voor de wijnliefhebber’. Perswijn nummer 1 van 2013 zal bol staan van ‘hoe het was’ in 1988 en ook in de overige nummers van 2013 wordt regelmatig stilgestaan bij de geschiedenis van Perswijn en de wijnhandel in de afgelopen 25 jaar. De vaste bezoeker van de evenementen van Perswijn kan 26 mei 2013 alvast in zijn agenda blokkeren: dan zal de Perswijn Zomerproeverij helemaal in het teken staan van het Jubileum!

 

Zomerproeverij

Op zondag 26 mei vindt in het aan het IJ gelegen Mövenpick Hotel in Amsterdam de tweede editie van Perswijn’s Zomerproeverij plaats. Deze proeverij zal in het teken staan van het jubileum van Perswijn. Het getal 25 en het jaartal 1988, het geboortejaar van Perswijn, zullen veel aandacht krijgen. Maar uiteraard spelen diverse wijnimporteurs en wijnhuizen met hun bijzondere wijnen de hoofdrol.

De volgende thema’s zullen extra aandacht krijgen:

 

·       cool rouge
·       zwoel wit
·       jubileumbubbels
·       eetrosé's

 

Op www.perswijn.nl/zomer wordt in de aanloop naar de proeverij informatie gedeeld over de deelnemers, het programma en praktische zaken. Ook zullen hier kaarten te bestellen zijn wanneer de verkoop start.

 

Winterproeverij

Ook de datum voor de Winterproeverij is al bekend. Deze vindt plaatst op zondag 27 en maandag 28 oktober in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar. In navolging van het succes van afgelopen jaar is besloten deze locatie aan te houden. De thema’s van de proeverij zijn nog niet bekend, suggesties zijn welkom! Maar ook hier zal e.e.a. in het teken staan van het jubileum. Daarnaast worden tijdens de Winterproeverij de Wijnwinkel en Wijnwebwinkel van het Jaar bekendgemaakt.

 

Hou de website www.perswijn.nl in de gaten voor overige acties en evenementen in het kader van het 25-jarig jubileum van Perswijn.

 

 

Lees ook:Perswijn past evenementen aan
Lees ook:Perswijn Zomerproeverij
Lees ook:Perswijn Zomerproeverij
Lees ook:De natuurlijke pracht van de Bergerac
Lees ook:PERSWIJN ZOMERPROEVERIJ GROOT SUCCES

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>