Venieuwing in het Italiaanse wijnkurken systeem

Schroefdop, synthetische en natuurkurken, ze mogen allemaal!

In Italie mag vanaf nu gebruik gemaakt worden van synthetische kurken en schroefdoppen voor DOC wijnen en DOCG wijnen! Dit is natuurlijk koren op de molen van de synthetische producent Nomacorc. Deze laatste is druk bezig de wegen naar de toekomst synthetisch te plaveiden, ten koste van kurk!
Diverse grote wijnhuizen in Italië hebben al te kennen gegeven dat ze  interesse hebben in dit type afsluitingen, nu de goedkeuring is toegezegd.

Maar, zo zegt bijvoorbeeld Silvia Fiorentini, de marketing manager  de Consorzio Vino Chianti Classico: “de denominaziones hebben nog altijd een veto in de afsluitingskwestie! Er zullen echt nog wel de nodige formele stappen gezet moeten worden.”

 

Lees ook:Opleiding tot FAWBG wijnkeurmeester
Lees ook:Vacature: CEO Hardy’s M/V
Lees ook:Verkiezing tot Beste Wijn-Web-Winkel van het jaar
Lees ook:10 t/m 16 september: Chianti Classico Week
Lees ook:Chianti, Champagne en Chablis uit Amerika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>