Sloveense wijnen van p&f wineries blijven scoren!

De Sloveense puklavec & friends Sec en de Sauvignon Blanc & Pinot Grigio uitgeroepen tot Wijn van het Jaar.

Tijdens het 24e Proefschrift Wijnconcours, dat afgelopen weekend gehouden werd, heeft het jonge Sloveense wijnbedrijf p&f wineries, wederom bewezen dat er uit Slovenië kwaliteitswijnen komen.

 

puklavec & friends Sauvignon Blanc & Pinot Grigio 2011 is uitgeroepen tot Wijn van het Jaar in de categorie supermarkt wit onder de 5 euro.

 

puklavec & friends mousserend Sec is Wijn van het Jaar in de categorie mousserend onder de 30 euro in supermarkt/slijterij. De wijn, gemaakt van chardonnay en pinot blanc, is een echte aanrader in zijn categorie.

 

 

Sterren & DGH’s

Ook in de nieuwe Wijnalmanak 2013 krijgt puklavec & friends sterren! De Sauvignon Blanc & Furmint (Jumbo), de Cabernet Sauvignon & Merlot (Jumbo) en de Ela Hill Furmint (Gall & Gall) werden stuk voor stuk met een ster bekroond.

De Grote Hamersma is eveneens onder de indruk van Slovenië en deelt een paar heuse 8-en uit voor zowel de puklavec & friends Sauvignon Blanc & Pinot Grigio (Jumbo) als voor de exclusieve Furmint van Gomila (Wijnkring).

Kortom, p&f wineries is een bedrijf dat sinds de introductie op de Nederlandse markt in 2010 steeds vaker van zich doet spreken, zowel in de pers, bij retail als in de horeca. De kwaliteit van de wijnen wordt ieder jaar beter, de wijnen sluiten aan bij een smaakprofiel dat de consument waardeert en de flessen hebben een herkenbare, eigentijdse uitstraling. Tatjana Puklavec: “Het gaat heel goed met underdog Slovenië! Langzaam maar zeker krijgt het wijnland de waardering die het verdient. En daar zijn we natuurlijk heel trots op.“

 

Internationale erkenning

Ook de internationale prijzenkast van p&f wineries staat er goedgevuld bij. De wijnen van dit Sloveense bedrijf krijgen steeds vaker goud, zilver en brons. Medailles die de kwaliteit van de wijnen onderstrepen. [In de bijlage een overzicht van internationale prijzen.]

 

 

 

 

Lees ook:Sloveense wijn bij de shoarma
Lees ook:Nieuw in Nederland: Sloveense wijnen van Gomila
Lees ook:Nu in de supermarkt: Macedonische wijn
Lees ook:Gratis wijn of win een proeverij bij Puklavec & Friends
Lees ook:Wijnproducenten uit Slovenië komen naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>