Wijnproducenten uit Slovenië komen naar Nederland

Op maandag 16 april 2012 komen 18 wijnproducenten uit Slovenië naar Amsterdam voor de eerste grote proeverij van Sloveense wijnen in ons land. Als locatie is gekozen Hotel Casa400 in Amsterdam. Te proeven zijn rond de 80 wijnen uit verschillende regio’s en districten van Slovenië.

 

Slovenië is een klein wijnland gelegen in Centraal Europa. Op 16.354 hectaren wordt rond de 1 miljoen hl wijn geproduceerd, waarvan het merendeel wit is. Wijnen uit Slovenië staan tegenwoordig internationaal sterk in de belangstelling, reden te meer om nu ook in Nederland de wijnen te gaan promoten. Naast de proeverij wordt er ook een presentatie van het land gegeven door Frank Smulders MW en Robert Gorjak, een autoriteit op het gebied van Sloveense wijnen.

 

Aanwezige producenten zijn:

Bordon, Dveri-Pax, Erzetiĉ, Fürst, Guerila, Konzorcij Teran, Krainz, Kupljen, Marof, P&F Wineries, Ptujska klet, Radgonske gorice, Scurek, Vinska klet Goriška Brda, Verus, Vipava 1894, Zlati griĉ, Vinakoper.

 

Meer informatie en inschrijving

De organisatie van de proeverij is in handen van Melman Communications. Inschrijven kan door een email te sturen naar [email protected] of direct in te schrijven op: http://www.melman-communications.nl/form_slovenie.htm.


Lees ook:Nog een proeverij (18 juni)
Lees ook:Drink pink is back!
Lees ook:Drink Pink op 13 maart in den Haag
Lees ook:Uitnodiging 9 feb Proeverij in Master of Wine examen stijl
Lees ook:Sloveense wijnen van p&f wineries blijven scoren!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijnproducenten uit Slovenië komen naar Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>