De wijnkelders van Château Margaux

De bekende Britse architect Norman Foster is gevraagd de kelders van Chateau Margaux voor zijn rekening te nemen. In die zin, deze volledig architectonisch te vernieuwen.

De Sir Norman Foster en sinds 1999 ook Lord Foster of Thames Bank, die in Duitsland onder andere de herbouw van de koepel van de Reichstag op zich nam, wat dichter bij huis in Rotterdam het World Port Center ontwierp en in eigen land bijvoorbeeld  30 St Mary Axe in London.

In de kelders komt een ondergrondse flessenbibliotheek waar de respectabele oudere flessen bewaard zullen worden. Ook zal het Château strak beschikken over een kelder waar zowel rode als witte wijn in dezelfde ruimte gemaakt kunnen worden.

Het gebouw dat al in 1810 gebouwd is, blijft voortbestaan in zijn huidige stijl, alleen van binnen wordt het totaal gemoderniseerd! Aangezien het château een monumentaal gebouw is, moet over iedere stap die gezet wordt lang nagedacht worden. Begin april 2013 gaat het project (volgens planning) van start.

Op Château Margaux is de oogst van de blauwe druiven vorige week begonnen, echter gisteren weer opgepakt na een paar dagen rust, omwille van de weersomstandigheden. De merlotdruiven zijn als eerste naar binnen gehaald. Die oogst is bijna klaar. De cabernet sauvignon is nu aan de beurt.
Bron: Jane Anson (2012). Decanter

Lees ook:Serie interviews met topchateaux Bordeaux
Lees ook:Tour de France gaat druiven trappen in de Medoc
Lees ook:Wordt Fosters overgenomen???
Lees ook:CHÂTEAU TAPIE OVER NAAR BIO!
Lees ook:14 dec gratis wijn proeven bij wijnveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>